Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » ”Vi vill fira Achtung Baby”

”Vi vill fira Achtung Baby”

I gårdagens intervju med Rolling Stone Magazine, om lanseringen av U2-X Radio, pratar The Edge också om ”Achtung Baby”. Albumet firar 30 år under 2021 och Edge har svar till fansen gällande bandets planer kring det hela.

”Det har funnits olika idéer, men jag tror inte att det nödvändigtvis kommer att hända precis på årsdagen. Det är en av de viktigaste skivorna i vår karriär. Vi vill uppmärksamma den, men vi får se. Jag är inte säker än.” inleder han.

I nästa svar avslöjar han att U2 kan tänka sig en jubileumsföreställning för ”Achtung Baby”, som i fallet med The Joshua Tree 2017 och 2019:

”Det finns på min lista, om vi säger så. Någon gång skulle jag älska att göra något nytt med Zoo TV-konceptet. Det är konstigt hur den idén har blivit aktuell igen.” berättar han och reflekterar kring hur U2 förutsett det överflöd av information som vi ser idag:

”Se vart vi har hamnat; det har blivit tusen gånger värre. Det är som Moores lag som tillämpas på data. Men inte kvaliteten, tyvärr, det är det som verkligen är chockerande. Det finns verkligen lite kvalitetsinformation där ute. Så mycket av informationen är korrupt.”
The Edge till Rolling Stone Magazine om Zoo TV-konceptet och dagens värld.


Han får också en fråga om arbetet med U2:s nästa skiva. U2-gitarristen säger att han ständigt jobbar på nya låtar och att ”det skapas mycket spännande musik” men konstaterar att det inte finns planer på att färdigställa eller släppa ett album än så länge.

Källa: Rolling Stone Magazine