Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » U2:UV inviger Sphere

U2:UV inviger Sphere

The Edge, Adam, Bono, och Larry står i siluett framför Sphere (Foto: Sam Jones via U2.com)

Under tidig morgon svensk tid ljuder ”Zoo Station” ut över de 16 000 högtalarna som är riktade mot publiken i Sphere. Föreställningen U2:UV bjuder på allt man förvänta sig av en U2-premiär.

Vi har väntat länge och äntligen är det dags. Läser man intryck från de som var på plats verkar många positiva till föreställningen som är den första och största i sitt slag.

U2:UV – Magi, skönhet, möjligheter och TV

Bandet (Adam, Bono, Edge och Bram – som firar sin födelsedag!) inledde U2:UV på klassiskt ZooTV-manér. Man tar inspiration direkt från 90-talets Zoo TV-turné med åtta spår från ”Achtung Baby”. De visuella inslagen är uppdaterade och verkligen hisnande. De som var på plats menar att U2:UV är det närmsta man kan komma den banbrytande turnén idag.

Efter det fortsätter spelningen med en dryg handfull låtar från föregångaren, ”Rattle And Hum”. Till exempel hör vi ”All I Want Is You” i sin nya avskalade tolkning, från ”Songs of Surrender

Och överraskningar…många överraskningar, ja

Kvällens största överraskning, bland många kära återseenden, var förmodligen ”Love Rescue Me” som fick avsluta ”Rattle & Hum”-delen av premiären. Bono och Edge spelar låten akustiskt tillsammans innan man återkommer till ”Achtung Baby” i låtlistan. Äntligen kommer rariteten ”So Cruel”, som spelas med hela bandet. Showen fortsätter med ”Acrobat” som U2 debuterade 2018 under Experience+innocence-turnen. ”Ultra Violet (Light My Way)” och ”Love Is Blindness” avrundar huvuddelen av U2:UV.

Rockiga extranummer

Extranumren för U2:UV-premiären är mestadels U2:s upptempolåtar och nya ”Atomic City” debuterar i konsertsammanhang. Efter ett kort tekniskt avbrott under ”Where The Streets Have No Name” tar man ned tempot med ”With or Without You”. Premiären avslutar bandet med ”Beautiful Day”.

Potentialen finns där för U2:UV

Vi som följde spelningen på nätet fick ju inte samma upplevelse som de på plats. Däremot står det klart att föreställningen, och Sphere, har en imponerande potential. Många saknar ”Zooropa”-låtarna, men det finns utrymme att kasta om lite grann i låtlistan och det lär, som vanligt, bli ännu bättre när bandet blir ordentligt varma i kläderna. Bono hade på förhand hälsat att han försöker ta hand om rösten, och lät ändå bättre än på länge. Under lördagen (morgonen till söndag, svensk tid) är det dags för nästa omgång.

För att sammanfatta så är premiären helt klart godkänd och vi vet att bandet blir vassare med tiden. det blir kanon för de som ser de sista spelningarna i december.

Källa: u2gigs.com