Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » U2:s fans stödjer Haiti

U2:s fans stödjer Haiti

Ansvariga bakom fansajterna atu2.com i USA samt u2tour.de i Tyskland har nyligen gått samman för att presentera ett initiativ som de kallar för U2-Fans support Haiti. Med tanke på bandets inblandning i en ny välgörenhetssingel samt ett framträdande på stödgalan Hope for Haiti nu på fredag där Bono och The Edge kommer att delta, såg man möjligheten att ge U2:s fans en möjlighet att följa i samma fotspår.

Om ni som läsare känner att ni vill skänka pengar går det bra att göra det via PayPal eller kreditkort. Alla intäkter går oavkortat till välkända organisationer som CARE, Rädda Barnen eller action medeor. För att komma till insamlingssidan klickar ni på widget-bilden ovan. Alternativt kan ni klicka på länken som ni finner i början slutet av denna nyhet; U2-Fans support Haiti.

Exakta tider och program för den nämnda stödgalan finns ännu inte och vi vet heller inte om man kommer sända galan i svensk TV, men skådespelaren George Clooney och den Haiti-födde musikern Wyclef Jean kommer att agera värdpar. Vidare ryktas det om att hälften av U2 kommer att framföra låtar tillsammans med forne pojkbandssångaren Justin Timberlake. Enligt uppgift kommer framträdandena att finnas tillgängliga hos musiktjänsten iTunes efter galan.

The Edge var på Golden Globe-galan nyligen där han intervjuades om Haiti-katastrofen. ”Vi måste göra allt som står i vår makt för att hjälpa de som har drabbats av vad som troligtvis är den värsta naturkatastroen det senaste decenniet. Det här är en perfekt möjlighet för oss att förkunna att vi finns här och vill hjälpa till.” Olyckligtvis fick Edge inte ta med sig en ny Golden Globe-statyett hem utan priset gick till låten The Weary Kind (Theme From Crazy Heart) av Ryan Bingham och T Bone Burnett från filmen Crazy Heart.

Källor: U2-Fans support Haiti, @u2.com, goldenglobes.org samt U2day.