Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » U2 tilldelas Kennedy Center Honor

U2 tilldelas Kennedy Center Honor

Igår utannonserade The Kennedy Center i USA att U2 kommer ta emot Kennedy Center Honor i december.

Centrumet är en satsning på kultur och konst och finns till minne av USA:s tidigare president John F. Kennedy. Under 2022 firar man 50 år.

U2 som grupp finns bland de fem pristagarna som varje år tar emot utmärkelsen på en gala. Årets gala äger rum den 4 december. Via ett uttalande säger bandet att man är mycket hedrade och att utmärkelsen kom som en överraskning.

”I december 1980 gjorde vi vår första resa över Atlanten till Amerika. Vår första spelning var på The Ritz i New York, nästa var på The Bayou i Washington D.C. Då hade vi stora drömmar, delvis underblåsta av den vanliga tron där hemma att Amerika ler mot Irland. Och det visade sig vara sant, ännu en gång.

Men även i vår vildaste fantasi trodde vi aldrig att vi över 40 år senare skulle erbjudas en av nationens största utmärkelser. Det har varit en fyra decennier lång kärleksaffär med landet och dess folk, dess artister, och kultur. Vi ser på Amerika som ett andra hem, och vi är mycket tacksamma mot Kennedy Center Honors för att de välkomnade oss till denna storslagna skara av extraordinära artister.”
— U2 kommenterar utmärkelsen från The Kennedy Center

I april tog Bono emot Fulbright Prize for International Understanding för hans arbete mot extrem fattigdom och ohälsa i världen.

Mer information om Kennedy Center Honor och galan finns på Kennedy Centers officiella webbplats.

Källor: The Kennedy Center, APnews.com