Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » U2 stöttar Irlands livemusik

U2 stöttar Irlands livemusik

U2 ställer sig bakom ett initiativ för att rädda Irlands livemusik från coronapandemin. Intäkter från en TV-gala igår ska gå till turnépersonal för irländska artister, som har förlorat sin inkomst.

Bandet medverkar på flera sätt i galan (”Songs From An Empty Room”). I en förinspelad hälsning från Adam, berättar bassisten om hur viktiga U2:s egna personal är för kvartetten. Senare i programmet dyker Bono och The Edge upp för att spela en cover av ”Stairway To Heaven”. De presenterar det skämtsamma framträdandet med hälsningen ”Fakta: U2:s personal skulle hellre jobba för Led Zeppelin”.

Under 2020 har U2 gjort flera insatser för att motverka effekterna av coronaviruset hemma i Irland. Dels har de köpt in skyddsutrustning till Irlands hälso- och sjukvårdspersonal och donerat pengar, men även auktionerat ut olika föremål.

Tyvärr medverkar inte Larry denna gång men står givetvis bakom bandets donation på ytterligare två miljoner kronor till branschen. U2-trummisen har även på egen hand stöttat ursprungsbefolkningen i USA och brittiska sjukvården (National Health Service, NHS) under coronapandemin.

Källor: RTÉ, atu2.com (via Twitter), Irish Central, U2Songs.com (via Twitter, samt webbplatsen)

Etiketter: