Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » u2.se är 19 år!

u2.se är 19 år!

Laptop som visar förstasidan för u2.se. (Foto: Simon / u2.se)

Nu har det gått 19 år sedan u2.se startade. Tänk vad mycket material vi har producerat sedan dess! En läsare hörde av sig för en tid sedan och saknade gamla artiklar i serien ”Like A Song”. I samband med nystarten 2020 sparade jag ned allting som gått att arkivera, så det är på gång.

Vorsprung durch technik?

Det som kräver minst arbete är att återställa material från 2009 och framåt. Det har jag kunnat arkivera och ladda upp med ett knapptryck. Däremot ska formatet anpassas till nyare versioner av WordPress, som driver vår webbplats. Därför är det inte tillgängligt för er än. Sedan finns texter med mera från 2003-2009, och det blir ännu mer manuellt, eftersom sidan var en mer skräddarsydd lösning från början.

Min ambition var att gå igenom materialet från 2009 och göra det tillgängligt igen nu under sommaren men det har dröjt på grund av datortrassel.

Better by design

Bakom kulisserna börjar jag förbereda för helt nytt innehåll. Biografin ska få sitt första nya kapitel för 2020 och framåt. Nya sidor behövs när det kommer ny musik, och inför nästa turné. Förhoppningsvis står det redo senast till våren, men om U2 är redo tidigare så får det blir tidigare.

Överlag är det roligt att det är mer fart på U2 igen: Bonos memoarer på både svenska och engelska innan året är slut, två album under nästa år (?), en utomhusturné (?) och längre fram kanske en Netflix serie på gång?

Dream out loud

Vi har ett par spännande år framför oss, och nästa år blir u2.se 20 år! Det vore toppen att kunna uppmärksamma det, men hur det blir med den saken är för tidigt att sia om. Man kan väl drömma, i alla fall…

Tack för att ni hänger med oss!

Simon
2 september 2022, Stockholm

Etiketter: