Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » U2 om arbetet med nästa album

U2 om arbetet med nästa album

U2 (Foto: Kurt Iswarienko via u2.com)

Tre av U2:s fyra medlemmar har pratat om arbetet med nästa album den senaste tiden. Sammanfattningsvis är arbetet i sin linda, och man vet inte riktigt vart man vill ta vägen men det kan dröja ett par år innan vi får höra slutresultatet.

Edge: ”Det handlar om att njuta av upplevelsen”

I en intervju med Rolling Stone Magazine berättar Edge att han jobbar på nya låtar, tillsammans med Adam:

”Vi har låst in oss och jobbar på en massa nya saker. Jag har bara så roligt med att skriva och inte behöva tänka på vart det nödvändigtvis ska ta vägen. Det handlar mer om att njuta av upplevelsen av att skriva och inte ha några förväntningar eller begränsningar på processen. ”
The Edge till Rolling Stone Magazine, 22 november 2021

Edge kan inte säga vem de vill jobba med, men Martin Garrix är ett förslag. Den holländske DJ:n jobbade med Bono och Edge på fotbollssingeln ”We Are The People” och producerade U2 på den nya låten ”Your Song Saved My Life” från filmen ”Sing 2”.

Bono: ”De närmaste veckorna blir det inspelning”

Bono har puffat för filmen i veckan. Han kommenterar också arbetet med nästa album i en intervju för Today på amerikanska NBC:

”Det är ibland trevligt att skriva utan ett syfte, alltså utan att någon kommer och säger ”vi måste ha ett U2-album” och ”vi måste ha en U2-turné”. Vi har pratat och är uppspelta över att arbeta tillsammans igen, och under de närmaste veckorna kommer det att bli lite inspelning.”
Bono till NBC:s Today, 24 november 2021

Adam: ”hoppas kunna släppa album om ett par år”

Adam pratar också om nästa album, i en intervju med brasilianska O Globo som kom förra veckan. Det låter annorlunda mot vad vi hört från bassisten tidigare, som sagt att nästa album kan vara redo ganska snabbt:

”Vi har nya låtar och vi hoppas kunna släppa ett album om ett par år, men vi kan inte prata så mycket om det ännu. Jag kan bara säga att några av spåren fyller oss med stolthet.”
Adam till O Globo, 17 november 2021

Vad vi känner till finns det tre olika projekt sedan tidigare: ett rockalbum, ”Songs of Ascent” som påbörjades 2007, eller att tolka gamla låtar på nytt. Det man pratar om denna vecka låter som ett fjärde projekt, utan koppling till något av de andra.

U2 har förmodligen inkomplett material från sessioner med producenten Ryan Tedder. Han berättar om dessa i en intervju från september 2019.

Bakåt i tiden har U2 jobbat med svenska producenter (Carl Falk, Rami Yacoub och RedOne) på ett ”dansalbum”. Det projektet övergavs när man började jobba på ”Songs of Innocence” med Danger Mouse istället. Ännu längre tillbaka finns inspelningar med producenten Rick Rubin från anrika Abbey Road i England (2006).

För den som vill veta mer hänvisar vi till vår specialsida under Diskografin för nästa album.

Källor: Rolling Stone Magazine, Today.com, samt O Globo.
Foto: Kurt Iswarienko via u2.com

Etiketter: