Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » U2 byter management

U2 byter management

Branschtidningen ”Variety” rapporterar att U2 lämnar sin tidigare manager Guy Oseary. De uppger inte varför men skriver att uppbrottet med Oseary blev klart för en vecka sedan.

U2 förhandlar nu med Full Stop Management. Om överenskommelsen går igenom företräds de framöver av Irving Azoff. Samarbetet med konsertarrangören Live Nation uppges fortsätta.

Irving Azoff har tidigare varit VD för biljettåterförsäljaren Ticketmaster, och har även nära band till Live Nation, som samarbetar med U2 sedan många år tillbaka.

Azoff driver sedan 2013 en satsning under Madison Square Garden (MSG) Company. Som u2.se skrivit om tidigare ryktas det om att U2 ska hålla residens i Las Vegas på högteknologiska MSG Sphere. Dessa spelningar inleds i slutet av nästa år. Full Stop Management och Azoff företräder bland andra The Eagles, Bon Jovi, Harry Styles, och Lizzo.

Tidpunkten för uppbrottet får ses som en överraskning eftersom Bono just har utannonserat att han beger sig ut på en bokturné, och att det förekommer uppgifter om att U2 är redo att släppa ny musik samt turnera under 2023.

Källor: Variety.com, Wikipedia, latimes.com