Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Dreaming it all up again

Dreaming it all up again

Det var med stor glädje jag stressade ner de sista (”sista”, mm, eller hur..) raderna och gjorde oss av med de sista (kända) buggarna i koden i tisdags efter jobbet. En ny version av u2.se är lanserad!

Från 2003 års postnuke-ihopskramling, via 2004 års första trevande steg med egenbyggt administrationsgränssnitt till denna wordpress-drivna dinosaurie – men hela tiden känns det som en röd tråd gått igenom sidans utformning.

u2.se dag 1 (2003)

Den nya sidan är utseendemässigt har kvar allt det vi tyckte fungerade bra på sidan. Färger, typsnitt osv. Vi har bytt ut vissa bilder i navigationen (se tex diskografin och konsertdatabasen), lagt till nya funktioner (youtubelänkarna! och glöm heller inte spotifylänkarna som vi fick hjälp av forummedlemmen Stybbe att samla in!) och uppdaterat ett gäng texter (ffa biografin).

För mig som suttit och knepat och knåpat i koden finns det dock en del andra grejer som känns roligt att lyfta fram. Tex är informationen i vissa mallar uppmarkerade i så kallade microformats, sådana format som gör att andra program kan använda sig enklare av datat på vår hemsida. Tex kan ditt kalenderprogram (outlook eller vad det nu kan vara) se att konsertsidan innehåller event (dvs konserterna) med tid och plats till kommande konserter. Kanske din mobiltelefons kartprogram (googlemaps?) kommer kunna automatiskt hitta platserna och rita ut dem på en karta. Osv. Tyvärr har inte microformats slagit så hårt än med det kommer med största sannolikhet då såväl google som twitter använder sig av dem. Och u2.se.

Etiketter: