Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Aprilskämt: Inhaler.se

Aprilskämt: Inhaler.se

Lördag den 29 april kommer Dublin-kvartetten Inhaler tillbaka till Stockholm. Inom kort kommer en systersajt: inhaler.se

Vilka är Inhaler?

Inhaler är ett rockband med fyra killar från Irland som började spela ihop i skolan. Det är inte allt de har gemensamt med våra favoriter i U2. Båda banden har nämligen en sångare med efternamnet ”Hewson”. Elijah Hewson är med på skivomslag för båda banden, i U2:s fall ”Songs of Experience” från 2017.

U2:s ”Songs of Experience” (2017)

Förutom Eli på sång och gitarr, består Inhaler av Ryan MacMahon (trummor), Robert Keating (basgitarr) och Josh Jenkinson (gitarr). Bandet i sin nuvarande form uppstod år 2015 och har hunnit med två album. Debutalbumet ”It Won’t Always Be Like This” kom äntligen under sommaren 2021.

Den senaste skivan, ”Cuts & Bruises” kom i februari 2023. Medan den första skivan hade en distinkt smak av indierock, bär uppföljaren toner av The Killers senare album, Bruce Springsteen, och Kings of Leon.

Inhaler och Sverige

Inhaler spelar på Debaser Strand i Stockholm den 30 april 2022. (Foto: simon/u2.se)

Sommaren 2021 skulle Inhaler spela för första gången i Sverige. På grund av covid-19-pandemin ställer man in Lollapalooza-festivalen i Stockholm. Istället fick vi se dem på Debaser Strand i slutet av april 2022.

Nu är de åter aktuella med två Sverigespelningar. Först är Inhaler förband till Arctic Monkeys på Avicii Arena i Stockholm den 29 april. Missar man den slutsålda spelningen dyker kvartetten upp i Stockholm på årets upplaga av Lollapalooza-festivalen, fredag den 29 juni.

Varför en systersajt?

Det är tydligt att Inhaler satsar på att etablera kontakt med Sverige, och en systersajt som inhaler.se kan bli ett värdefullt verktyg för att dokumentera den resan. Tänk om u2.se hade funnits 1981 när U2 kom hit för första gången? En del arbete återstår men systersajten kommer i samband med nästa Sverigebesök.

Uppdaterad 2023-04-02: April, April!

Upptäck Inhaler

Simon
Stockholm, 2023-04-01