Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Snabbguide: Inför ”Songs of Surrender”

Snabbguide: Inför ”Songs of Surrender”

Imorgon den 17 mars släpps äntligen nästa U2 album – ”Songs of Surrender”. Bono och The Edge tjuvstartar kl 12.30 idag, och vi samlar här allting du behöver veta inför vad som sannolikt blir den bästa Saint Patrick’s Day på mycket länge.

Albumet

I korthet har främst Edge och Bono tagit fram 40 nytolkningar av tidigare utgivna U2 låtar. Det är dock inte alla utgåvor av albumet som innehåller samtliga 40 låtar. Till exempel har man i marknadsföringen av albumet tagit fram färglada vinylutgåvor som dock endast innehåller 16 stycken låtar i många fall. Visst finns det dock vinylpaket som har alla 40 tolkningar.

Marknadsföring

Tiden som anges är anpassad till svensk tid.

16 mars 2023

kl 12.30: Bono och Edge besöker BBC Radio 2:s Piano Room med programledare Gary Davies. De kommer att framföra två av de nya tolkningarna och en ABBA-cover. ”SOS” eller varför inte ”Dancing Queen”?

kl 20.00: En timslång intervju som sändes tidigare ikväll på Apple Music 1 med radiopratare Zane Lowe finns nu att beskåda på YouTube.

17 mars 2023

kl 00.00: Vid midnatt, natten till fredag, släpps ”Songs of Surrender” för den som vill lyssna digitalt via till exempel Spotify. De uppmärksammar ”New Music Friday” varje vecka. Förbeställ en fysisk utgåva eller ”förspara” en digital spellista via den officiella länken.

Kl 08.00 Disney+ Sverige – Här bjuder Bono och Edge in TV-legenden Dave Letterman till ett besök i Dublin. Det hela ramas in med en akustisk konsert på The Ambassador, och även andra irländska artister kommer att höras i denna mycket speciella resedokumentär. Vi har fått bekräftat att den visas i Sverige men det kräver ett abonnemang hos Disney+ Sverige för 89 kronor per månad.

Kl 09.00 till och med kl 01.00 den 21 mars: U2 har ikväll meddelat att en officiell marknadsföringskampanj för ”Songs of Surrender” kommer att nå Stockholm och området kring Sergels Torg. Se bild nedan samt webbplatsen fortycities.u2.com

40 Cities: Stockholm — På redaktionsbloggen finns en rapport om vad som väntar dig i Stockholm.

kl. 15.00-17.00: RTÉ 2FM – Dave Fanning kommer ha premiär för en helt ny U2-dokumentär under Saint Patrick’s Day. Under de två timmarna intervjuar Fanning även The Edge.

Kl 17.00 NPR Tiny Desk Concert – Bono och Edge spelar akustiskt på radiostationen NPR och deras Tiny Desk Concert. Den kan även ses på NPR:s YouTube-kanal.

Övrigt

Biografin – ”Surrender”, 2020-nutid. Nu har u2.se lanserat en helt ny sida för nästa kapitel i berättelsen om U2.

U2songs.com – Här finns en gedigen sammanställning av innehåll som rör lanseringen av ”Songs of Surrender” även internationellt.