Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » ”Sing 2” singel om två veckor?

”Sing 2” singel om två veckor?

Adam har intervjuats av programledaren Cáit ”Rocky” O’Riordan på U2:s radiostation, X-Radio. Där berättar han om en ny singel, nästa album och hur det ligger till med nästa turné.

Singel i november?

Till jul kommer den animerade långfilmen ”Sing 2”. Bono spelar en av huvudrollerna, och vi vet att U2 har med en låt på filmens soundtrack. Tillsammans med en tolkning av ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” bidrar U2 med en helt ny låt!

”Nå, som folk förmodligen vet vid det här laget har vi en ny låt som kommer ut i filmen ”Sing 2”. Vilket är ett udda sammanhang för en ny U2-låt, men jag tycker att den passar riktigt bra.
Adam Clayton om U2:s bidrag till ”Sing 2” (U2 X-Radio, oktober 2021)

Våra vänner på u2songs.com antyder att låten kommer att marknadsföra filmen, och en singel kan komma snart. U2 måste nämligen skicka låten till Oscarsjuryn senast den 1 november för att kunna bli nominerade. ”Förvänta er en [digital] utgivning kring det datumet”, skriver U2songs.

Dags att göra nästa album

Inte nog med det, Adam uppdaterar oss också om nästa album: ”Vi funderar på att gå tillbaka in i studion och spela in [nästa album]. Vi har inte spikat något. Det känns som rätt tillfälle nu. Det känns som att vi måste göra en ny skiva”. Adam har tidigare sagt att nästa album kan spelas in på 6-8 veckor när U2 väl sätter igång.

Efter ett album brukar U2 bege sig ut på turné. Adam säger att man inte har börjat planera för det ännu. Det kommer inte bli aktuellt att börja planera det förrän tidigast under våren 2022.

Som vi berättat tidigare har ”Sing 2” svensk premiär den 22 december. Här på u2.se samlar vi allt vi vet om nästa album på en specialsida under diskografin.

Källor: u2songs.com via Twitter (om Sing 2 och nästa album), (om U2:s planer inför nästa turné)