Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » ”Sing 2” för hela slanten!

”Sing 2” för hela slanten!

Clay Calloway på scen "Sing 2" (Bild: Universal Pictures/Illumination)

Ikväll har ”Sing 2” äntligen svensk biopremiär! I rollen som Clay Calloway hör vi ju Bono. Vi har tidigare rapporterat om att folkkäre Tommy Körberg gestaltar rocklejonet i den svenska versionen.

Körberg får inte sjunga på svenska

I en intervju för webbplatsen MovieZine säger Körberg: ”Jag blev typecastad som djungelns konung och hyfsat avdankad. Jag kan dock förstå känslan av att man inte är lika aktuell längre, även om jag inte själv är där. Gamla rockidoler behöver inte hålla på alldeles för länge.”

Han berättar även att filmbolaget Universal Pictures inte lät de svenska skådespelarna tolka låtarna: ”Det hade varit kul att sjunga Bonos låtar, men det gick inte”, säger Tommy Körberg om beslutet.

Soundtrack med tre U2 covers

I slutet av förra veckan släpptes också filmens soundtrack. Där kan man höra skådespelerskan Scarlett Johansson tolka tre olika låtar från U2:s katalog. En blev med Bono själv, dock inspelad på varsitt håll. När resten av U2 fick höra en annan av tolkningarna blev de väldigt imponerade och godkände att låten fick vara med i filmen. Den tredje är ännu en klassisker, från ”The Joshua Tree”.

”Sing 2” närmare en Oscarsstatyett

Till sist kom idag besked om att U2:s låt för filmen, tillika senaste singeln, ”Your Song Saved My Life” är ett steg närmare en Oscarstatyett. Låten finns med på en lista, från vilken de nominerade väljs ut inför galan nästa år.

Filmstadens pandemirekommendationer

Vi påminner om att det imorgon den 23 december infaller nya restriktioner vid biobesök med anledning av coronapandemin.

Biografkedjan Filmstaden, som visar ”Sing 2” i Sverige, skriver så här på sin webbplats:

Från och med torsdagen den 23 december behöver alla som är 18 år eller äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för Covid-19 tillsammans med giltigt foto-ID vid samtliga biobesök.

Eventuell annan information som du fått i samband med ditt biljettköp gäller alltså inte från och med den 23 december 2021, då de nya restriktionerna träder i kraft.
Filmstadens om restriktioner från och med torsdag den 23 december

Källor: MovieZine, u2songs.com (via Twitter) samt Filmstaden.se.

Illustration: via UPI Media Sweden (tack till Linn!)