Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » U2 på residens i Las Vegas?

U2 på residens i Las Vegas?

Enligt branschtidningen Billboard blir U2 första bandet att spela på en ny arena i Las Vegas.

Planer för ett residens på The Venetian

Det futuristiska bygget, som påminner om Globen (numera Avicii Arena), påbörjades 2018. Arenan planeras vara redo i november nästa år, i samband med en Formel 1-tävling i Nevada. Enligt uppgift ger U2 de första musikföreställningarna i den påkostade arenan.

Billboard skriver att U2:s konserter ”kommer att vara de första datumen för ett residens med flera föreställningar av bandet på den högteknologiska arenan”. Spelningarna ska vara utspridda över flera månader och ske på oregelbundna datum.

Ingenting officiellt ännu

Vi vill understryka att varken företrädare för MSG Entertainment (MSGE), som bygger arenan, eller U2:s stab hittills har kommenterat ryktet.

Då detta är ett rykte vet vi inte om föreställningarna på The Sphere är del av U2:s förmodade turnéplan för nästa år, eller om resten av turnén också blir inomhus.

Våra vänner på u2songs.com skriver på Twitter att utomhusföreställningar förväntas i Europa nästa sommar.

När en officiell turnéplan utannonseras finns den på bandets webbplats u2.com. Tills dess är alla uppgifter om framtida konserter med U2 rykten. Vi uppmanar våra läsare att inte köpa biljetter till föreställningar som inte är bekräftade av bandet.

Ett modern Globen

MSGE beskriver arenan som ”nästa generationens liveunderhållning, och erbjuder besökare en upplevelse av ljud och ljus för alla sinnen”. När bygget är klart kommer det att slå Avicii Arena i Stockholm som världens största sfäriska byggnad. Bygget kostar 1,8 miljarder dollar.

När det gäller konserter kan MSG Sphere rymma ”20 000 stående åskådare eller 17 500 sittande gäster, med 23 VIP-sviter” enligt MSGE.

Arenan blir alltså högteknologisk med bland annat:

  • En enorm LED-videoskärm på 160 000 kvadratmeter på insidan (19000 x 13500 pixlar)
  • En toppmodern ljudanläggning med högtalare i golvet
  • Höghastighetsuppkoppling mot internet
  • På utsidan kan man förändra byggnadens utseende via fullt programmerbar LED-teknik.

Målet är att skapa en fördjupande upplevelse.

Mer om MSG Sphere, som får en tvilling i London, hittar man på MSG Spheres webbplats.

Källor: Billboard.com, lasvegassverige.se samt u2songs.com

Foto: MSG Sphere via YouTube.