Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Aprilskämt: U2 gör spelmusik

Aprilskämt: U2 gör spelmusik

UPPDATERAD

Vi kan idag avslöja, exklusivt för u2.se, att U2 kan ha ett annorlunda projekt på gång.

Det är en källa på en svensk spelutvecklingsstudio som har hört av sig med ett rykte om att bandet jobbar på musik för ett nytt äventyrsspel.

”Vi får se hur det blir. Jag menar, man kan inte ta någonting för givet som världen ser ut just nu. Vi är bara glada att det ens finns en möjlighet att det här blir av.” säger vår källa, som vill vara anonym.

Man berättar även att förfrågan kom som en överraskning för U2, men ett samtal med en vän övertygade dem att försöka.

”Jag föreslog att de skulle ringa till [musikproducenten] Daniel Lanois. Bono SMS:ade tillbaka några veckor senare och sa att han redan börjat skissa på en sidostory. Det är galet häftigt.”

I sammanhanget bör nämnas att vi inte vet om Lanois själv är inblandad denna gång, men kanadensaren har tidigare utforskat formatet med actionspelet Red Dead Redemption 2.

”En kille på Rockstar Games hade hört om min musik, och tyckte att deras Western-inspirerade spel vore passande för mig. Jag hängde på och, gosse, det var fascinerande. Det påminner om att skriva musik för en film.”

Filmmusik är ingenting nytt för U2, och det var en inspirationskälla för stämningen på ”The Joshua Tree”. Kanske var det därför man vill prova på en ny utmaning.

Till sist har vi fått tillstånd att dela en bild från utvecklingen av Bonos sidostory, uppe till höger i nyheten.

Vår källa berättar: ”När The Edge hörde om Lanois’ erfarenheter med konkurrenten, så skickade han över bilder från när bandet var i Kalifornien på 80-talet.  Han erbjöd dem som referens för Bonos story. Jag vet inte hur mycket vi får avslöja, men hjälten vaknar 30 år in i framtiden, mitt i öknen, bredvid U2:s ikoniska träd. Sen ska man ta sig därifrån och ta reda på vad som hände”.

Vad Larry och Adam tycker har vi inte fått reda på, men vår källa bekräftar att samtliga bandmedlemmar är involverade.

Vad tror ni? Skulle ni prova på ett TV-spel om U2 stod för musiken?

Källa: u2.se

UPPDATERING 2020-04-02; April, april! Däremot är det sant att Lanois har komponerat musik för det nämnda spelet. Dessutom är den tredimensionella rekonstruktionen av det berömda trädet äkta!

Det är ett riktigt superfan som har tagit sig an projektet att återskapa trädet i en digital/virtuell miljö. Nästan 4000 (!) högupplösta bilder har tagits med syfte att bevara platsen för framtiden. Se efter själv på hemsidan The Joshua Tree Earth.

Etiketter: