Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Rykte: Nya releaser under 2010

Rykte: Nya releaser under 2010

U2, Olympic Studios i London, december 2008

Källor till den franska fansidan u2achtung.com har meddelat att vi har ett antal kommande releaser att vänta under det närmaste halvåret. Först ut blir en konsert-DVD från den aktuella U2360°-turnén som enligt denna källa planeras att ges ut i fyra olika format den 21 maj.

Även om de inte uttryckligen har nämnt vilken av konserterna som kommer att ges ut så vet vi ju sedan tidigare att spelningen på Rose Bowl i Pasadena i höstas enligt officiella källor spelades in för utgivning samtidigt som man sände framförandet live via webbplatsen YouTube.

Som vi också har rapporterat tidigare skriver u2achtung.com att en nyutgåva av Achtung Baby är på gång och fortfarande verkar det vara september som gäller. Dessutom skriver man lite hemlighetsfullt att nästa singel kommer under juni månad, utan att specifiera om det är helt nytt material eller den sista representanten från No Line On The Horizon som är aktuell för utgivning. Slutligen så rapporterar den franska källan att nästa studioalbum troligtvis kommer tidigast under hösten, vilket stämmer relativt väl med den prognos som bandets manager Paul McGuinness har gjort förut då han uppskattade att U2 släpper nytt material först när turnén är avslutad. Fransmännen meddelar att U2 lär vara i färd med att omarbeta material till detta album.

Under tiden har en  medarbetare på ett av nederländernas större TV-bolag tagit del av planer på att U2 ska medverka i en videoinspelning av något slag den 13-14 april. Exakt vad det gäller är dock oklart och man spekulerar kring allt från medverkan i ett holländskt TV-program, en intim U2-konsert eller en musikvideoinspelning. Företaget som har fått förtroendet att sköta denna mystiska inspelning är Cinevideogroup som tidigare har arbetat med U2 enligt deras egna webbplats och inspelningen lär bli i High Definition. Enligt samma fan verkar det som att fler än fyra videokameror kommer att finnas på plats, och han nämner även att Cinevideogroup arbetar internationellt vilket antyder att detta inte nödvändigtvis rör sig om en inspelning i Holland.

Slutligen lär man ha bokat en s.k. OB-buss för detta ändamål, d.v.s. ett fordon  varifrån man kan sända radio eller TV från en plats utanför en studio och det i sin tur indikerar att man planerar en konsert av något slag. Vänligen notera att samtliga ovanstående uppgifter är rykten och inte har bekräftats från officiellt håll.

Senaste nytt om nästa studioalbum hittar man på vår sida Nästa album – Fakta och rykten.

Källor: U2achtung.com, U2start.com samt Cinevideogroup