Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Rykte: Moment of Surrender ny singel?

Rykte: Moment of Surrender ny singel?

Adam Clayton & The Edge live, Giants Stadium New Jersey 2009-09-24. Foto: Mårten Johannesson//u2.se
Adam Clayton & The Edge live, Giants Stadium New Jersey 2009-09-24. Foto: Mårten Johannesson//u2.se

Ett uttalande från den brittiske discjockeyn Mark Knight har skapat rykten om att Moment Of Surrender kommer att bli den fjärde singeln från No Line On The Horizon. I en intervju med webbplatsen beatportal.com svarar Knight att hans remix av ”den senaste U2 singeln Moment Of Surrender” är ett hemligt vapen i hans arsenal av låtar som endast han äger ett exemplar av.

Ännu saknas officiella uppgifter om detta stämmer eller ej och således finns inte heller något utgivningsdatum att tillgå för tillfället. Man har tidigare sagt att fyra singlar från albumet kommer att ges ut och Moment Of Surrender var en av de låtar som man lite otippat valde att bjuda på hos amerikanska Saturday Night Live för inte så länge sedan så det finns vissa indikationer som pekar på att ryktet är sant.

Om U2 spelar låten under morgondagens spelning framför Brandenburger Tor i Berlin kanske det är ytterligare en fingervisning om att man vill marknadsföra den som nästa singel.

Fansajten U2gigs.com twittrar med bilder och ett videoklipp från Berlin där förberedelserna inför spelningen för MTV Europe Music Awards 2009 är i full gång. Den tyska tidningen Der Spiegel meddelar samtidigt på sin internationella nätupplaga att U2:s gratisspelning ska äga rum bakom en två meter hög mur, placerad nära den ursprungliga Berlinmuren stod, dit endast fans med biljetter släpps in.

Allt detta anspelar förstås på det jubileum som äger rum några dagar senare för att uppmärksamma 20-årsdagen av Berlinmurens fall den 9 november 1989. Under början av nittiotalet spelade U2 in sin sedermera klassiska skiva Achtung Baby bl.a. i Berlins Hansa Ton Studios. Läs mer om denna period i bandets karriär i vår biografi.

Källor: beatportal.com, U2gigs.com (Twitter) samt spiegel.de