Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Repetitionerna snart igång i Salt Lake City

Repetitionerna snart igång i Salt Lake City

Som ni kan se på videoklippet här bredvid så har nu U2:s lastbilar anlänt till platsen där nypremiären av 360°-turnén kommer att äga rum, Rice-Eccles Stadium i amerikanska Salt Lake City. Det är nu ungefär 2 veckor kvar tills vi får se vad bandet vill bjuda på under 2010, planer som de varit mycket förtegna om.

Det är i princip bara showdesigner Willie Williams som har uttalat sig om vad han vill göra med denna nya etapp konserter i Nordamerika och Europa. Denne har för betalande medlemmar hos den officiella webbplatsen u2.com berättat om det s.k. crowd sourcing-konceptet som nu skall tas till nästa nivå efter att ha testkörts under sista etappen 2009. Då bjöd man in webbplatsens besökare att skicka in videoklipp på sig själva där de sjöng refrängen till Unknown Caller, vilket resulterade i det nya videoinslag för låten som Bono kallade för The Chorus of Voices. Williams har nu sagt att nästa experiment blir att låta betalande medlemmar skicka in en U2-fråga, en personlig fråga samt en filosofisk fråga  som text eller ljud via u2.com för vidare bearbetning.

Vidare så har Williams, vilket u2.se rapporterat om tidigare, nämnt att 2010 kommer att bjuda på en ny öppningssekvens samt att man planerar något speciellt för Glastonbury-spelningen mot slutet av juni.

Förhoppningsvis börjar även inofficiella rapporter från tjuvlyssnande hemsidor att dyka upp inom kort följt av officiella uttalanden från bandet ju närmare premiären vi kommer.

Källor: atu2.com samt youtube.com