Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Pride är förstasingel från ”Songs of Surrender”

Pride är förstasingel från ”Songs of Surrender”

Vinylomslag "Songs of Surrender" (2023) via u2.com

”Pride (In The Name of Love)” blir förstasingel från ”Song of Surrender”-projektet. Den omarbetade versionen av låten fick premiär på irländska RTÉ2 FM med radiopratarna Dave Fanning och Emma Power alldeles nyss.

Nya ”Pride” är en huvudsakligen akustisk tolkning vilket medför att rytmsektionen med Adam och Larry får stå tillbaka litet grann – men inte helt och hållet. Bono har även ändrat om låttexten något för att lyfta fram Alan Kurdi, pojken som tragiskt drunknade på flykt från inbördeskriget i Syrien 2015. Strofen har även framförts på liknande sätt i live-sammanhang. Slutet på låten har också gjorts om med ett nytt gitarrsolo från The Edge.

Som vi rapporterade igår bekräftade man även att samlingen med de 40 omarbetade låtarna kommer på Saint Patrick’s Day, alltså den 17 mars 2023.

Till sist skulle en nedräkning på bandets onlinebutik löpa ut kl 18 idag, samtidigt med premiären av nya ”Pride”. I samband med detta har u2.com fått ett uppdaterat utseende där man kan förbeställa den nya samlingen.

Lyssna på den nya versionen av ”Pride (In The Name of Love)” nedan:

Källa: RTE 2FM samt u2.com