Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Premiär för Haiti-singeln Stranded inatt!

Premiär för Haiti-singeln Stranded inatt!

I en intervju med tidskriften Rolling Stone berättar den amerikanske producenten Swizz Beatz om arbetet med den välgörenhetssingel som inatt kommer att framföras av Bono och The Edge. Tillsammans med hälften av U2 kommer vi att få se den amerikanske rapparen Jay-Z, hans hustru Beyoncé och R’n’B artisten Rihanna i London som ska premiärspela låten Stranded på musikkanalen MTV:s Hope for Haiti Now-gala. Exakt var i den brittiska huvudstaden framträdandet kommer att äga rum är ännu okänt.

Swizz berättar att ett första utkast till låten – med undertiteln Haiti Mon Amour eller Haiti Mi Amore –  spelades in på Bonos diktafon. ”Tanken med låten är att ’Vi kommer inte lämna er strandsatta’ och det är refrängen. Jag och Bono diskuterade olika idéer fram och tillbaka när han säger att ordet ’strandsatt’ återkommer till honom och står ut under samtalet. Så jag uppmanar honom att sjunga det och Bono ber mig vänta medan han spelar in sina förslag på diktafon, mitt under vår konversation!”

Hela förslaget att spela in en låt tillsammans började med att Swizz Beatz skickade text-meddelanden till Jay-Z och U2-frontmannen. Efter en tre timmar lång diskussion på telefon var alla överens om att delta i projektet som sammanställdes på geografiskt skilda platser med The Edge som medproducent. ”Jag visste att Jay är en duktig berättare och att Bono kunde sjunga berättelsen. Sen lade jag till Rihanna vars medverkan är som en slags ängel som mjukar upp spåret och ger det en känsla av ömhet, i kontrast till låtens kraftfulla hook.” Singelns kommer liksom övriga framträdanden att säljas på iTunes Store efter galan.

I Sverige  kommer Hope for Haiti Now-galan att direktsändas på Kanal 5, TV4 och MTV med start kl.02:00 på lördag den 23 januari.
Senare under dagen eftersänds galan i TV3 (kl. 13:25) och SVT1 (kl. 21:00). Ge hjälp till haitierna genom att klicka på bilden i början av denna nyhet som tar dig till insamlingen U2-Fans for Haiti. Läs mer om detta initiativ i en tidigare nyhet här.

Tack till vår forummedlem Annica för tipset om svenska TV-tider!

Källor: Rolling Stone och Metro.se.