Hoppa till innehåll
Startsidan » OM OSS

OM OSS

u2.se – The Swedish Thing

u2.se är en svensk fansajt för anhängare av det irländska rockbandet U2. Sajten grundades 2003 och nylanserades sommaren 2020.

Vi som arbetar med u2.se gör det idéellt för att vi har ett brinnande intresse för världens bästa band.

Dagens redaktion är ett par hängivna U2-fans vars ambition är att kunna samla information om U2 och deras svenska förehavanden genom åren. Vi vill också kunna erbjuda svenska fans ett ställe där man kan samlas och diskutera U2 och allt som har med dem att göra.

Vi har inga officiella kopplingar till U2 själva, deras stab, (Maverick), eller deras skivbolag, (Universal Music Group).

Hoppas att du får många trevliga stunder på denna sida!

Redaktionen

Simon – Nyheter, Webmaster, allt-i-allo

Simon utanför Ericsson Globe Arena, Stockholm 2015 (foto: privat)

Jag är född 1989 och bor strax utanför Stockholm. Till vardags är jag handläggare, med en bakgrund inom Biomedicin och Global Hälsa.

Jag har egentligen alltid haft U2 omkring mig men började intressera mig mer aktivt med ”All That You Can’t Leave Behind” som 11-åring. Hittills har jag sett U2 live sju och en halv gång. Det började med Elevation-turnén 2001 och nu senast med iNNOCENCE + eXPERIENCE-turnén 2015 i Stockholm (därav den ”halva” spelningen!). Min första egna U2-platta var ”How To Dismantle An Atomic Bomb”. Skulle man beskriva mig med en textrad blir det Edges strof i ”Miracle Drug”; ”In science and in medicine, I was a stranger you took me in”.

Jag har varit med i redaktionen sedan februari 2007. Här på u2.se är det jag som skriver nyheterna som hamnar på förstasidan, sköter om underhållet och utveckling av sajten som Webmaster, och är lite allt-i-allo kan man säga. Har du några generella tankar om u2.se, vill skriva ett gästinlägg eller komma med nyhetstips är det mig du vänder dig till.

Matilda – skribent

Redaktionens skribent, Matilda

Ålder: Född 3 december 1994
Kommer från: Ulricehamn
Bor: Göteborg
Gör: Molekylärbiolog
Saker som gör mig glad: Familj och vänner (så klart), bra musik, perfekt frukt, blommor, extremt brittiska bbc-dokumentärer om biologi och choklad med saltlakrits
Vad jag helst gör på fritiden: Målar/ritar, lyssnar på musik (och sjunger med… högt… och dansar), läser, skriver, tränar, umgås och serverar öl
Favoritfilm: Trainspotting (och på andra plats Härskarringen-trilogin)
Sörjer: Ronny James Dio
Första hörda U2 låt: Sunday Bloody Sunday
Antal resor till Dublin för att gå i U2:s fotspår: 2 (och det kommer garanterat att bli fler)
Favoritcitat från en U2 låt: ”I was drowning my sorrows but my sorrows they’d learned to swim” (från Until The End Of The World)

Tack till

Redaktionen 2003: Anders, Annika, Celine, Kim, Marie, Martin, Mårten, Olov, Otto, Peter och Sara.

Tack för ert engagemang, många texter, bilder, och allmänna bidrag till att bevara U2:s historia i Sverige. En ovärderlig insats. Utan er hade inte u2.se existerat idag!

Redaktionen 2009-2018: Fredrik, Malin och Maria.

Tack för kamratskap, gott samarbete, stöd och exklusiva bidrag till denna speciella webbplats.

Webhotell: Wopsa samt Inleed

Tack Wopsa för den första långa tiden i u2.se:s existens. I april 2020 bytte vi till Inleed och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och tillvaro där.

U2: Adam, Bono, The Edge och Larry Mullen Junior.

Tack för er musik. Er passion. För att ni finns och gör det möjligt för oss att driva denna sida och få en gemenskap med andra som delar ett intresse för er gärning. Thank you!

Kontaktinformation

E-post: info<at>u2.se
Facebook: U2punktse
Twitter: @u2_se