Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Nytt från U2 innan 2022?

Nytt från U2 innan 2022?

Adam Clayton, RTÉ Choice Music Prize 2021 (foto: RTÉ)

I helgens intervju med Adam på U2 X-Radio fick vi reda på vad bandet gör just nu. Det var under ett specialavsnitt för Record Store Day som U2-basisten berättar om läget:

”Vi leker med tanken att arrangera om några av låtarna som vi har och placera dem i en mer akustisk miljö. Edge sa ’låt oss titta på dessa låtar och föreställa oss dem i ett annat sammanhang’. Så vi leker med det. Han lägger mycket arbete på att byta tonart och spela dem på piano, och sådana grejer.”

”Förhoppningsvis kommer vi att ha något mot slutet av året som kommer att kasta ett nytt ljus på U2.”
Adam till Rocky O’Riordan på U2 X-Radio

Adam om soundet och inriktningen:

”Jag tror det här är en möjlighet att utforska olika versioner av bandet, på sätt och vis. Det är på ett väldigt tidigt stadie, det är ett embryo. Det kan hamna någonstans från Leonard Cohen eller Johnny Cash – väldigt avskalat och naket – till något som är väldigt överdådigt.”

Samstämmighet eller spretigt?

”Det är väldigt svårt att säga var det kommer att hamna, om allting ens kommer låta likadant i slutändan, eller om varje låt behandlas på ett eget sätt. Jag är upprymd över att se hur låtarna skulle existera i ett annorlunda universum.”

För att sammanfatta; det verkar som att man håller sig till en liknande filosofi som Adam berättar om i en tidigare intervju.

Det är oklart vad ”några av låtarna som vi har” innebär. Hänvisar Adam till gamla låtar som fått nya arrangemang, eller menar han att U2 gett de nya låtarna samma behandling som de akustiska bonusspåren från ”Songs of Innocence”?

Kanske vet vi mer ganska snart. Under tiden, läser du mer om bandets arbete på vår specialsida om nästa album.

Källa: u2songs.com

Etiketter: