Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Aprilskämt: Malmö får Sphere?

Aprilskämt: Malmö får Sphere?

Redaktionen har fått kontakt med en källa som har insyn i utvecklingen av nästa Sphere. Efter avslag från borgmästaren i London letar man nu efter nya kandidater. Bland städerna som kan stå värd för nästa Sphere hittar vi Dubai, Johannesburg, Tokyo och Malmö.

Dubai har tycke för ambitiösa arkitektoniska projekt. Dess status som ett globalt nav för turism och underhållning gör den till en tänkbar plats att bygga nästa Sphere.

Johannesburg har också identifierats som en potentiell värd för en ny Sphere. Det är en snabbt växande afrikansk stad med ett rikt kulturarv och en blomstrande teknikindustri.

Tokyos neonupplysta gator och fokus på teknologi skulle kunna erbjuda den perfekta miljön för sfärens banbrytande funktioner.

Per e-post skriver vår källa, som även skickar med en AI-genererad skiss, följande om Malmö som kandidat:

“Vi håller koll på arbetet med Eurovision Song Contest. Klarar Malmö av att stå värd för stora och återkommande evenemang? Det vore häftigt att bygga på en plats som minskar avståndet till nöjesevenemang för hela Norden, för att inte tala om Europa. Det vore skitkul att få bygga en hypermodern tvillingglob till Globen i Stockholm!” avslutar vår källa.

På fråga om U2 skulle spela på en framtida Sphere i Malmö svarar personen undvikande:
”Den som lever får se. Visst vore det häftigt om U2 invigde en Sphere i Europa med en Best Of-föreställning?”

Källor: Billboard.com, Sweden For Sphere

Uppdatering 2 april: Detta var årets aprilskämt.