Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Letterman besöker Bono och Edge i ny Dublin-dokumentär

Letterman besöker Bono och Edge i ny Dublin-dokumentär

Den gamle TV-profilen från USA besöker Irland med Bono och The Edge. I samband med ”Songs of Surrender” den 17 mars kommer en exklusiv dokumentär på strömningstjänsten Disney+.

I nya ”Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman” följer vi med David Letterman på dennes första resa till Irland och Dublin. Där träffar han Bono och The Edge som tar honom på en rundtur i deras hemstad. Han får även vara med om en intim minikonsert på Ambassador Cinema. De tre hinner med en pubsväng till The McDaid där det blir samtal och sång med andra irländska artister. Pressreleasen utlovar till sist en helt ny U2 låt som inspirerats av Lettermans besök.

Därutöver reser Letterman runt på egen hand, bland annat tar han DART- tåg norrut från County Wicklow, och besöker badplatsen Forty Foot en iskall morgon i december.

”Att vi på något sätt årtionden senare skulle samlas på Irland för att göra det här programmet är en osannolik dröm som på något sätt blev verklighet” säger regissören Morgan Neville, om att få jobba med barndomsidolerna i U2 och Letterman.

Vi vet ännu inte om dokumentären kommer visas på Disney+ i Sverige. Enligt representant vid Hjälpcenter för Disney+ Sverige så finns för tillfället ”ingen information […] i systemet om ”Bono & The Edge: A Sort of Homecoming” [för svenska Disney+]”.

Vi fick också veta att utebliven information i systemet kan bero på att man inte har satt igång marknadsföringskampanjen för filmen i Sverige ännu, då den just utannonserats.

Ibland lägger man alltså upp innehåll på tjänsten vid olika tidpunkter men vi återkommer om vi får besked kring en svensk premiär på tjänsten.

Under tiden uppmanas man att hålla utkik på Disney+ kanalerna på sociala media, och vår förfrågan ska ha vidarebefordras internt, för ”Vem gillar inte U2? :)” som vår supportperson uttryckte det.

Källor: u2.com, YouTube, samt Disney+ Sveriges Hjälpcenter.