Hoppa till innehåll
Startsidan » Konserter » Zoo TV » 1992-06-08

1992-06-08

Scandinavium, Göteborg, Sverige

Marie berättar:

Snacket kring denna konsert är att det publikmottagande som U2 fick när de gick upp på scenen den här kvällen vida överglänste de två senare i Stockholm. SVT visade samma kväll ett reportage gjort utanför arenan där fans intervjuades. Även inledningen där Bono, till distat oväsen, sjunger ”I could have lost you”, visas. Publikresponsen är öronbedövande.

” Vet inte riktigt vilka som ska ha betyg, publiken eller U2. Irländarna hade så att säga segrat innan de besteg den idrottsarena som är Scandinavium”.
Anna Björkman, Aftonbladet

Sant är att Scandinavium den kvällen kokade av den energi som flödade mellan U2 och publiken. Det uppstår inga som helst luckor eller trötta ögonblick i framförandet.

”Zoo Station”, ”The Fly” och ”Even Better Than The Real Thing” nästan golvar åskådarna. ”One” är hjärtskärande vacker och avslutas med ”Unchained Melody”. Möjligen att inte alla i publiken är lika bekanta med de nya låtarna, men det gör liksom inget.

Inför ”Tryin’ To Throw Your Arms Around The World” plockar Bono upp en tjej ur publiken och ser både skakad och förtjust ut när hon visar sig vara mycket vacker, mycket blond – och cirka en decimeter längre än han själv är i sina boots. ”We’ve come to the land of giants!” säger han.

ABBA:s ”Dancing Queen” hälsas med jublande ovationer, liksom ”Bad” och den nya effektfulla varianten av dubletten ”Bullet The Blue Sky” / ”Running To Stand Still”. Med ”Streets” och ”Pride” på det går det knappast att komma längre. ”With Or Without You” blir ännu en hit som får fungera som ramp till den nya gnistrande konsertavslutaren ”Love is Blindness”.

Låtlista

 1. Zoo Station
 2. The Fly
 3. Even Better Than The Real Thing
 4. Mysterious Ways
 5. One
 6. Unchained Melody
 7. Until The End Of The World
 8. Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
 9. Tryin` To Throw Your Arms Around The World
 10. Angel Of Harlem
 11. Dancing Queen
 12. Satellite Of Love
 13. Bad
 14. All I Want Is You
 15. Bullet The Blue Sky
 16. Running To Stand Still
 17. Where The Streets Have No Name
 18. Pride (In The Name Of Love)
 19. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
 20. Stand By Me
 21. Desire
 22. Ultra Violet (Light My Way)
 23. With Or Without You
 24. Love Is Blindness