Hoppa till innehåll
Startsidan » Konserter » Vertigo-turnén » 2005-06-25

2005-06-25

Croke Park, Dublin, Irland

Förband: The Thrills och Paddy Casey

Det är en upplevelse att se U2 i Dublin, jag lovar! Efter gårdagens konsert hade man förväntningar på någonting liknande och förhoppningsvis bättre. Med kameror på plats hade vi nog alla känslan att det var någonting extra som var på gång.

Den nervositeten som syntes i inledningen av fredagens konsert var borta, eller den syntes inte iaf. Bono hade lärt sig att räkna på gaeliska och ”Vertigo” fungerade, som vanligt, utmärkt som inledningslåt. Sen kom den, låten som jag personligen hade längtat efter att få höra, ”Out of Control”. Finns det något bättre ställe än Dublin att höra den på? Tror inte det. Versionen från Slane-DVDn var magisk, denna var i samma division.

Det var nog tur att jag inte gick efter de två första låtarna (jo jag hade faktiskt den känslan, nu har jag ju hört den…) för resten av konserten gick på högvarv. De kommande låtarna var ur den “vanliga” repertoaren, som vid det har laget sitter i ryggmärgen, både hos oss fans och grabbarna själva.

Det jag saknade var Bonos känslosamma slut på ”New Year’s Day”, som han utelämnade. Istället satt ”Blackbird” riktigt bra som avslutning på ”Beautiful Day”.

Irländska tidningar hade under fredagen bilder på Bono, Guggi och Gavin Friday, som var ute och festade, dagen innan konserten. Det märktes i fredags och lördagen var inte helt tiptop heller for rösten. Men vem bryr sig när världens bästa allsångsledare står på ena b-scenen och njuter av publikens avslut på ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For”?

Om det är någon som 81 999 person var avundsjuka på så var det Matt fran Kanada, som fick lira gitarr på ”Party Girl”. Han var i sjunde himlen när han steg ner i publiken igen.

Det var en magisk konsert, med stunder jag aldrig glömmer. Förhoppningsvis får fler ta del av dem, eftersom Dreamchaser spelade in.

Karl Otto för u2.se

Låtlista

 1. Vertigo
 2. Out Of Control
 3. The Electric Co. / Send In The Clowns / Bullet With Butterfly Wings
 4. Elevation
 5. New Year’s Day
 6. Beautiful Day / Blackbird
 7. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
 8. All I Want Is You
 9. City Of Blinding Lights
 10. Miracle Drug
 11. Sometimes You Can’t Make It On Your Own
 12. Love And Peace Or Else
 13. Sunday Bloody Sunday / Father Abraham
 14. Bullet The Blue Sky / Please / The Hands That Built America / When Johnny Comes Marching Home
 15. Running To Stand Still / Happy Birthday / Walk On
 16. Pride (In The Name Of Love)
 17. Where The Streets Have No Name
 18. One
 19. Zoo Station
 20. The Fly
 21. Mysterious Ways
 22. Party Girl
 23. All Because Of You
 24. Yahweh
 25. Vertigo