Hoppa till innehåll
Startsidan » Konserter » Vertigo-turnén » 2005-05-18

2005-05-18

Continental Airlines Arena, East Rutherford, NJ, USA

Knappt hade jag hämtat mig från tisdagens upplevelse förrän det var dags att lämna Manhattan och bege sig till New Jersey ännu en gång. Tid för konsert nummer två och därmed en helt annan setlist. Men så blev inte fallet.

Visserligen fick vi höra ”Gloria”, ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” (i en pinsamt dålig version av ett gäng lallare – Bank Robbers – som Bono plockade upp på scenen) och ”Bad”, men det var inte tillräckligt för att infria mina – numer – högt ställda förväntningar.

U2 borde ha mixat setlisten lite mer än de gjorde, i jämförelse med första New Jersey-konserten. Första halvan var okej, den andra otroligt stark med I Still Haven’t Found What I’m Looking For framförd av The Bank Robbers – en grupp som Bono plockade upp från publiken – samt en grym Bad som höjdpunkter.

Visuellt blir den här turnén bara bättre och bättre. Och U2 har befäst det ännu en gång: de är i en sällsynt fin form. Bonos röst är overkligt stark. Och det syns att de har ordentligt roligt.
Olov för u2.se

Visst, ännu en kanonkonsert med ett fläckfritt framförande av alla parter, men det där lilla extra – som vi fick under tisdagens konsert – saknades.

Olov, New York 2005-05-22

Låtlista

 1. City Of Blinding Lights
 2. Vertigo Stories For Boys / Pump It Up
 3. Elevation
 4. Gloria
 5. The Ocean
 6. Beautiful Day
 7. Miracle Drug
 8. Sometimes You Can’t Make It On Your Own
 9. Love And Peace Or Else
 10. Sunday Bloody Sunday
 11. Bullet The Blue Sky – When Johnny Comes Marching Home
 12. Running To Stand Still
 13. Pride (In The Name Of Love)
 14. Where The Streets Have No Name
 15. One
 16. Zoo Station
 17. The Fly
 18. Mysterious Ways
 19. All Because Of You
 20. Yahweh
 21. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
 22. Bad – 40