Hoppa till innehåll
Startsidan » Konserter » U2 360° » 2009-08-01

2009-08-01

Ullevi Stadion, Göteborg, Sverige

Bono och Adam spelar på Ullevi 2009-08-01 (Foto: u2.se / Mårten)

Olov recenserar även kväll 2;

”Fredagskonserten var alltså bra. Lördagen blev snudd på magisk. Förutsättningarna var helt annorlunda: sol, värme och i stort sett vindstilla. En rejält taggad publik och ett U2 som var inställt på att överträffa sig själva. Och till skillnad från fredagen böljade värmen fram och tillbaka mellan publikhavet och kvartetten på scen.

Det gav gruppen bränsle, som den använde för att höja i stort sett varje nummer ytterligare ett snäpp. Och när vi sedan ­- efter den obligatoriska och i mitt tycke briljanta inledningen – drabbas av den välbekanta basgången i ”New Years Day”, ja då exploderar hela kalaset i ren och skär extas, något som håller i sig under i stort sett hela konserten. ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” framkallar allsång som hörs ända bort till Alingsås och som torde ha slagit alla tidigare svenska rekord.

”Stay (Faraway So Close)” är så vacker, så vacker och ”Electrical Storm”, med fullt expanderad skärm, blir en fin och uppskattad present till de mest hängivna fansen (den framförs live för tredje gången någonsin). Avslutningen blir också den ett veritabelt segertåg, med en ”Where the Streets Have No Name” som fungerar, en ”One” som får ståpälsen att resa sig och en ”With or Without You” som ännu en gång får vuxna män att gråta. Frågar du mig finns det inget vackrare än den låtens avslutning, när Bono tackar publiken och The Edges gitarriff slår hål i himlen, samtidigt som arenan förvandlas till världens största discoboll.

Jag låter helst bli att ranka mina U2-konserter, eftersom alla är olika och har haft sina förtjänster. Men så mycket kan jag säga: lördagens spelning var en av de absolut bästa jag sett och hört U2 genomföra. De är i storform, 33 år efter bildandet. Imponerande.”

Här kommer fler bilder från Mårten, tagna för u2.se:

Låtlista

 1. Breathe
 2. No Line On The Horizon
 3. Get On Your Boots
 4. Magnificent
 5. Beautiful Day / Blackbird
 6. New Year’s Day
 7. I Still Haven’t Found What I’m Looking For / Movin’ On Up
 8. Stay (Faraway, So Close!)
 9. Unknown Caller
 10. Electrical Storm
 11. City Of Blinding Lights
 12. Vertigo
 13. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight (remix) / O Come On All Ye Faithfull
 14. Sunday Bloody Sunday
 15. Pride (In The Name Of Love)
 16. MLK
 17. Walk On / You’ll Never Walk Alone
 18. Where The Streets Have No Name
 19. One
 20. Ultra Violet (Light My Way)
 21. With Or Without You
 22. Moment Of Surrender