Hoppa till innehåll
Startsidan » Konserter » Elevation-turnén » 2001-07-10

2001-07-10

Globe Arena, Stockholm, Sverige

Förväntningarna var höga på U2:s andra konsert i Stockholm under Elevationturnéen. Kvällen innan hade av de flesta beskrvits som fantastisk, men Universal lät via Aftonbladet hälsa att U2 inte var nöjda med första kvällen och nu tänkte ta revansch.

Hur det blev med de saken är svårt att svara på, men föga oväntat startade man i alla fall med samma låtlista. Man lade till ”New Year’s Day”, vilket så klart var uppskattat, men det var först vid sjunde låten det brände till. Man bytte ut ”I Will Follow” mot ”Out Of Control” vilket skapade glädjefnatt bland ’hardcore’-fansen och Bono inledde låten med att sparka ut en flaska vatten i publiken. Efter det var publiken med på noterna igen efter en lite sömnig inledning.

Bono och Edge kom ut ensamma på catwalken för sitt akustiska set, men kallade snabbt till sig Larry för att kunna spela ”Desire”, vilket sannolikt var en önskning från någon i publiken då Bono var tvungen att läsa texten från ett papper. Efter följde ”The Ground Beneath Her Feet” som större delen av publiken bevisligen inte kände till.

I vanlig ordning på ’andrakonserterna’ under turnén bytte man ut ”Bad” mot ”All I Want Is You”. Även om ”All I Want Is You” är en mycket bra låt på skiva så lyfter den aldrig live på samma sätt som ”Bad”, varför det nog sågs som en besvikelse av dem som bara såg denna konsert. Lite otippat valde man också att inte spela ”Pride”.

Under ”With Or Without” lät Bono en i publiken sjunga en bit av ”uh uh” innan sista refrängen.

Låtlista

 1. Elevation
 2. Beautiful Day
 3. Until the End of the World
 4. New Year’s Day
 5. Kite
 6. New York
 7. Out of Control
 8. Sunday Bloody Sunday / Get Up Stand Up
 9. Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of / In My Life
 10. In A Little While
 11. Desire / Gloria
 12. The Ground Beneath Her Feet
 13. All I Want Is You
 14. Where the Streets Have No Name
 15. Mysterious Ways
 16. The Fly
 17. Bullet the Blue Sky
 18. With Or Without You
 19. One
 20. Wake Up Dead Man
 21. Walk On