Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » In A Little While – December 2009

In A Little While – December 2009

In A Little While - U2.se dagboken

In A Little While - U2.se dagboken

I slutet av december framfördes ett förslag från en av redaktionens medlemmar om att föra en dagbok om redaktionens arbete med U2.se under varje månad. Det skulle ge ett tillfälle för våra läsare att följa vad som diskuteras och görs men inte alltid syns utanför redaktionens ramar. Kanonidé tyckte vi allihop och här kommer resultatet. Visst var det väl fler än vi som uppskattade Adams något kryptiska, men spännande videoklipp under inspelningen av No Line On The Horizon?

Redaktionen kommer månadsvis att bjuda in våra läsare bakom kulisserna på u2.se, och med stort nöje publiceras härmed det första utdraget ur dagboken från december 2009!

Simon, simon@u2.se
Stockholm 2010-01-06

1 december: Redaktionen diskuterar innehållet i Twitter-feeden, ska vi twittra om (RED) NIKE-samarbetet inför World AIDS Day eller är det ointressant för U2:s svenska fans?

2 december: Fråga uppkommer huruvida spelningarna på Hamburger Börs och MTV EMAs 2000 bör kategoriseras som svenska konserter i databasen med tanke på att U2 blivit inbjudna för att delta på dessa evenemang och inte stått för dem själva.

3 december: Under natten har man offentliggjort nomineringarna inför Grammy-galan 2010. U2 nomineras i tre kategorier så en nyhet författas och publiceras.

4 december: –

5 december: Den officiella webbplatsen U2.com lägger upp ett kort ljudklipp av en ny Winter för Jim Sheridan’sBrothers’, u2.se twittrar.

6 december: Malin har skrivit ett utkast till en artikel om miljödebatten kring 360-turnén, övriga redaktionen läser och ger feedback. Publicering sker senare under dagen för att uppmärksamma klimatkonferensen i Köpenhamn som snart inleds. På annat håll har en redaktionsmedlem antecknat nya uppgifter om nästa studioalbum för den planerade sidan om fakta kring Songs of Ascent.

7 december:
Förköpet via u2.com till Moskva-konserten 2010 skjuts upp, u2.se twittrar.

8 december:
Nyhetsmailinglistan U2day som är ett samarbete mellan Europas U2-sajter önskar redaktionerna runt om på kontinenten en god jul med en liten julklapp.

9 december:
Nyhet skrivs om en kommande filmatisering av Neil McCromicks bok  ”I Was Bono’s Doppelgänger”, en artikel som dessutom innehåller kommentarer från The Edge om fortsättningen av U2360°-turnén.

10 december:
Redaktionen får kontakt av en läsare som vill erbjuda bilder från Konserthuset 1982. Vi ber om att få återkomma efter en intern diskussion.

11 december: Fortsatt diskussion angående erbjudandet om bilderna. Läsaren kontaktas för att veta att vi tackar ja.

12 december: –


13 december: –


14 december:
Redaktionen får svar från läsaren med Konserthuset-bilderna. Denne undrar vilken mail-adress bilderna ska skickas till.

15 december:
U2 får ytterligare en nominering denna december, nu gäller det en Golden Globe för Winter. Redaktionen twittrar.

16 december:
Nyhetsförslag diskuteras: Adam sägs vilja beställa en signaturbas, men officiella källor saknas för tillfället.

17 december:
U2:s framträdande på Madison Square Garden ska visas i SVT i slutet av månaden, U2.se twittrar.

18 december:
Nyheten med ryktet om Adams signaturinstrument, en Warwick Stryker färdigställs och publiceras.

19 december:
Ansvarig för Songs of Ascent-sidan läser att Edge jobbar med en elektronisk version av Winter. Bono och Edge befinner sig i New York. Detta läggs till i anteckningarna.

20 december:
Olov listar årets skivor för Västerbottens Folkblad, No Line On The Horizon hamnar i topp och nyheten om listan hamnar på u2.se’s twitter.

21 december:
Ett e-postmeddelande med besökarstatistik från de senaste två veckorna dimper ned i redaktionens inkorg.

22 december:
Den redaktionsmedlem som haft kontakt med läsaren som erbjöd bilder från Stockholm 1982 hör av sig till denne och informerar om tekniktrasslet på u2.se. Går det bra att avvakta med publicering ett tag till eller ska vi hitta på en alternativ lösning? Under tiden passar redaktionen på att varandra en god jul, kan man inte lägga in ett stämningsfullt snö-skript i U2.se-koden, förresten?

23 december:
En redaktionsmedlem spionerar på tidigare U2-producenten Steve Lilywhite som nu änlänt till London efter en tids vistelse i New York – var han där med U2 (se 19 december)?

24 december:
Twittrar om en färsk och annorlunda gratis remix av Magnificent från Remix Artist Collective. Någon har U2-abstinens och diskuterar om vi snart kan anordna en ny u2.se-fest med W2 efter att ha läst kommentarer i bandets gästbok?

25 december:
En av redaktionens medlemmar har fått i uppdrag att påbörja ett utkast till ett brev som ska skickas till en av U2:s medarbetare med ett förslag om en exklusiv intervju för u2.se.

26 december:
Redaktionen tar emot två mail som innehåller bilderna från Konserthuset.

27 december:
Webmaster meddelar att bilddatabasens funktionalitet äntligen har återställts efter en tids haveri. Dessutom har det skett en uppdatering av u2.se’s publiceringsverktyg. En del tekniskt arbete återstår dock antagligen innan allt är som det bör vara.  One är en av decenniets mest spelade låtar i svensk radio, nyhet skrivs.

28 december:
Förslag och diskussion kring en månatlig dagbok ”bakom-kulisserna på u2.se” uppkommer. Idel positiv respons ges och en månads tillbakablick inleds och sammanfattas under årets sista dagar.

29 december:
Namn och detaljer kring Adams signaturinstrument – Warwick Strycker Reverso – kommer i dagen, nyhet skrivs förstås!

30 december:
Vi bänkar oss mangrant framför TV:n för att kolla på Rock and Roll Hall of Fames 25-årsjubileum i SVT2.

31 december:
Tipsar om SVT’s stream-sändning av Rock and Roll Hall of Fames 25-årsjubileum från gårdagen i en nyhet på förstasidan. Sen lägger vi så småningom ett fenomenalt 2009 bakom oss och blickar framåt mot u2010!

Etiketter: