Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Hurra! 17 år av U2 på svenska

Hurra! 17 år av U2 på svenska

Den 1 september 2003 startades u2.se och idag firar vi 17 år med U2 på svenska.

Enligt läsarundersökningen som gjordes tidigare i år så är det många av er som har hängt med sedan starten – vilket vi är glada för.

Redaktionen bakom u2.se har haft ett antal konstellationer under årens lopp. Idag finns ingen av grundarna kvar men jag håller regelbunden kontakt med flera av dem. Dels för gemenskapens skull men också för att få råd och återkoppling emellanåt. Tack för det.

Tack även till er som läser. Det där med gemenskap har visat sig bli viktigt – för er också. Som någon skrev i undersökningen så har vissa bildat sig en egen vänkrets, vilket är oerhört fint att ha bidragit till.

”Time is a train, makes the future the past…”

Även webbplatsens utformning och betydelse har varierat under tiden som u2.se har funnits på nätet. Det har gått några månader sedan vi lanserade en helt ny look och jag tycker personligen att det har varit en lyckad nystart.

Sidan är roligare och kvickare att arbeta med, det känns skönt att mycket material är uppdaterat och det är en fröjd att surfa in på u2.se via mobiltelefonen idag. Det återstår alltjämt saker och ting att arbeta på, men det kommer litet grann i taget.

”Time is a string of pearls…”

Tänk, strax har det gått fem år sedan U2 sist besökte oss på iNNOCENCE+eXPERIENCE-turnén. Därefter är det tjugoårsjubileum för ”All That You Can’t Leave Behind”, som var min första egna U2-skiva. Kanske får vi reda på mer om en eventuell jubileumsturné för ”Achtung Baby” och Zoo TV inför ytterligare ett jubileum som ska uppmärksammas 2021 och framåt? U2 har minsann ett helt pärlband med klassiker att fira. Vi tänker vara i framkant med rapporteringen för samtliga tillfällen.

”Is there a time..?”

Det återstår inte mer för denna lilla födelsedagskrönika än att återigen tacka för att ni hänger med och jag hoppas att det fortsätter så framöver också. Som jag skrev i Like A Song-krönikan nyligen;

”Kan vi be om, vänta på, och hoppas om att kärleken ska komma tillbaka till oss, när vi slås av insikten att det som en gång varit normalt inte längre kommer återvända till oss?
Jag tror att svaret ligger i huvudfrågan: “Finns det tid?”.”
Simon, ur krönikan ”Like A Song: Miss Sarajevo”, 11 juli 2020

Nog finns det tid alltid. Redaktionen ser fram emot ytterligare ett år tillsammans med er alla.

Webmaster Simon

Stockholm, 2020-09-01