Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Ena New Jersey-spelningen flyttad

Ena New Jersey-spelningen flyttad

Adam Clayton på Ullevi 2009//foto: u2.se (MJ)

Idag kom uppgifter om att den tidigare inbokade konserten på Giants Stadium den 25 september nu är flyttad till den 23 september.

Anledningen är att fotbollslaget New York Jets varit tvungna att flytta sin match den 27 september från kl 16:15 till kl 13:00 av respekt för den judiska helgen Jom Kippur, vilken inleds den kvällen.

Tydligen innebär den tid det tar att montera ner U2:s spektakulära 360°-scen att New York Jets inte skulle kunna gå på plan kl 13:00 om man hållit sig till det ursprungliga konsertschemat.

Av respekt för sina egna och NY Jets judiska fans har U2 därför beslutat att flytta spelningen, hellre än att hävda tidigare ingånget avtal.

”Vi beklagar de olägenheter som detta kan innebära för U2:s fans”, sade Dennis Robinson, chef för New Jersey Sports and Exposition Authority, och Thad Sheely, talesman för New York Jets.

”Av respekt för den religiösa helgen var det nödvändigt att tiden för matchen ändrades. NJSEA och Jets vill tacka U2, deras stab och deras fans och Live Nation för deras omedelbara svar och för att de hjälper oss lösa den här situationen.”

Alla som har biljetter till den planerade U2-konserten den 25 september kommer att kunna använda dem till den nyannonserade spelningen den 23 september. De biljettinnehavare som inte har möjlighet att ändra sina planer kommer att få pengarna tillbaka.

U2-konserten på Giants Stadium den 24 september kommer inte att påverkas, utan ska gå av stapeln som planerat.

Källa: U2.com

Etiketter: