Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Bono släpper memoarer

Bono släpper memoarer

Igår, Bonos 62-årsdag, kom nyheten att U2-sångaren släpper sina memoarer. Boken som heter ”SURRENDER: 40 Songs, One Story” kommer den 1 november. Vi har kontaktat Bokförlaget Polaris för att få veta mer.

PR-ansvarig på Polaris berättar att boken kommer hit samtidigt som den internationella utgåvan. I Sverige blir titeln ”Surrender – 40 låtar, en berättelse”. Omslaget kommer att visa den svenska titeln med samma bild som originalutgåvan. Bonos memoarer kommer att omfatta 600 sidor.

Så här säger Polaris förlagschef om boken:

”Bono, aka Paul Hewson, kan inte bara leverera Sunday Bloody Sunday i Kievs t-bana för att salutera ukrainarnas mod och kamp för allas frihet – han kan skriva också. Hans memoar är som The Joshua Tree, beroendeframkallande”
Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris och svensk förläggare.

Bokens kapitel är döpta efter fyrtio olika U2 låtar. En ljudboksversion har spelats in med Bono själv som läser berättelsen på engelska. Klicka här för att se ett smakprov från kapitlet ”Out of Control” ur ljudboken. Där syns även illustrationer som Bono har bidragit med till sin berättelse.

Vi vet ännu inte vad den svenska utgåvan kommer att kosta, eller om det kommer en ljudbok på svenska. Den internationella varianten finns redan att förhandsboka och kostar som mest några hundralappar att få hem från svenska återförsäljare.

Det har lanserats en officiell webbplats för boken där man kan få reda på mer och förhandsboka såväl den engelska utgåvan som ljudboken.

Ett särskilt tack till Stephanie på Bokförlaget Polaris AB för svar om den svenska utgåvan!

Källor: Bokförlaget Polaris AB samt surrendermemoir.com