Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Bono bekänner kärlek för balkongsång

Bono bekänner kärlek för balkongsång

Igår kväll laddade Bono upp ett videoklipp på bandets officiella kanal på Instagram.

Han berättade att en ny låt hade skrivits bara en timme tidigare, ”Let Your Love Be Known”.

Låten inspirerades av Italien, där människor samlats på sina balkonger och sjunger ut i natten. Landet hålls i nationell karantän efter det nya coronaviruset SARS-CoV-2, för att förhindra smitta av sjukdomen CoVID-19.

Detta fascinerade U2-sångaren som kommenterade det hela så här;

För italienarna som inspirerade den…. för irländarna…För ALLA som på denna S:t Patrick’s Day är i knipa men fortfarande sjunger. För läkarna, sjuksköterskorna, vårdgivarna vid fronten, det är er vi sjunger för.
Bono om nya ”Let Your Love Be Known”

Även om man inte hör så bra kan vi uttyda ett piano ackompanjemang och en falsett i refrängen, men utöver det är det svårt att beskriva hyllningslåten, som löper strax under fyra minuter.

Vi vet ännu inte heller om ”Let Your Love Be Known” kommer att hamna på nästa album, ges bort till en annan artist, eller falla i glömska. Det är inte heller helt fastlagt om låten betraktas som en U2-låt eller ett verk som skrevs solo av Bono i sin isolerade miljö.

Vad tycker du om ”Let Your Love Be Known”?

Källa: U2 (via Instagram)

Uppdatering 2020-03-25 kl 09.25
Låten, ”Sing 4 Life” har nu getts ut som ett samarbete med producenten och artisten Will.i.am (från The Black Eyed Peas), sångerskan Jennifer Hudson samt den japanske artisten Yoshiki på piano.

Lyssna här: