Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Avicii-samarbete från 2014 läckt inatt

Avicii-samarbete från 2014 läckt inatt

Natten till lördag har ett U2-samarbete med Avicii läckt ut på internet. Låten benämns under två olika titlar ”Stars Don’t Go” och ”Come and Go”, det är oklart vilket namn som är officiellt. Läckan sägs ha skett efter att en grupp på internet köpt en kopia av låten från en privatperson

Enligt den knapphändiga information som finns att tillgå lär U2 ha arbetat med svensken Tim ”Avicii” Bergling under 2013 eller 2014. Låten gavs aldrig ut officiellt innan Tim gick bort 2018. Istället gjordes den om till ”Iris (Hold Me Close)”, en av de sista låtarna att färdigställas på ”Songs of Innocence”.

I arbetet mellan ”No Line On The Horizon” och ”Songs of Innocence” hade U2 flera projekt på gång. Ett var ett ”dansalbum” där U2 arbetade med andra svenska musikproducenter (RedOne, Carl Falk och Rami Yacoub). Kanske var det i detta sammanhang som man fick kontakt med Avicii. Senare övergav U2 tanken på ett dansalbum och kallade in Danger Mouse, Paul Epworth och Ryan Tedder istället.

Vi påminner om att det inte är tillåtet att sprida låten via u2.se:s kanaler, Facebookgrupp eller liknande. U2:s skivbolag Universal Music Group har tidigare varit stenhårda mot sajter som delat outgivet material från U2 och vi räknar med att det gäller även detta fall. Vi tar starkt avstånd från all form av illegal delning av musik, särskilt när den är outgiven.

Av samma skäl kan vi inte länka till källan där information om låtens uppkomst återges.

Foto: ”Avicii @ CounterPoint Festival” av Mark Runyon via CC BY-NC-SA 2.0.