Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Atomic City på fredag

Atomic City på fredag

Singelomslag för U2:s låt "Atomic City" (släpps fredag 29 september 2023)

”Atomic City” heter U2:s nya singel som kommer på fredag. Du kan förhandsspara låten redan nu!

Utöver att uppmana oss till att förhandsspara låten offentliggör U2 även omslaget till den nya låten. Vi känner till sedan tidigare att alla fyra originalmedlemmar medverkar på ”Atomic City”. Enligt uppgift har dock Larry fortfarande några operationer kvar och behöver återhämta sig från tidigare ingrepp. Larry är med i musikvideon för låten ifråga.

Det nya spåret, är inte kopplat till ett nytt album, och producenterna är Steve Lillywhite (som producerade U2:s tre första album) och Garett ”Jacknife” Lee. Den sistnämnda var senast inblandad i ljudsättningen av ”Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman” som kom i våras.

Låten handlar om Las Vegas, och hämtar inspiration från 1970-talets postpunkperiod (tänk Blondie, The Clash). Det är alltså ingen slump att den kommer samma dag som man inleder spelningarna på Sphere för att uppmärksamma Achtung Baby på fredag kväll.

I vanlig ordning väntar vi oss att ”Atomic City” blir tillgänglig vid midnatt lokal tid. Du kan förhandsspara till din favorittjänst här.

Källa: U2.com