Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Artificial Horizon

Artificial Horizon

Vi har alla våra små vanor när det gäller shopping. En del köper kläder. Andra kan inte få nog av skor eller handväskor. Eller smycken eller teknikprylar eller vad det nu är.

Jag köper skivor och då framför allt U2-skivor. Och en och annan U2-video eller U2-bok (okej då, även andra böcker), det ska villigt erkännas.

Sist jag räknade hade jag 110 officiellt utgivna U2-releaser, men det var långt innan No Line On The Horizon gavs ut och framför allt innan jag ”förbarmade” mig över en av mina vänner och köpte delar av hans skivsamling. Nu är det nog närmare 150 och vilket år som helst ska jag nog orka uppdatera den där Excel-filen där jag listar dem.

Inte är det väl i första hand löftet om ”exklusiva medlems-releaser” som får mig att år efter år förnya medlemskapet på U2.com. Nej, det är förköpet av konsertbiljetter som lockar, det ska jag inte sticka under stol med. Tillsammans med mångårig vana, förstås. Men inte gör det heller direkt ont att få hem en liten CD i brevlådan.

Artificial Horizon, som årets medlemsutgåva kallas, damp i förra veckan ner genom brevinkastet, sisådär ett halvår efter att jag förnyat medlemskapet. Den består i stort sett av diverse remixer, men vad gör det? Det är en skiva och det står U2 på omslaget – det räcker långt.

Favoriten hittills är live-versionen av I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight från 360°-turnén. Den funkade på konserterna och den funkar märkligt nog även i vardagsrummet. Möjligen har det med minnena från 2009 års konserter att göra.

Och vad tror ni att U2.com gör då? Jo, med utsökt tajming anländer ett mail som talar om att man som medlem nu kan förhandsbeställa en samlarutgåva om 3 vinylskivor av Artificial Horizon, vilken ges ut endast under en begränsad tid fram till den 14 maj.

Ni som själva samlar skivor inser att den meningen innehåller minst tre oemotståndliga argument för att man ska gräva fram kreditkortet och slänga sig över tangentbordet. Trots att man denna månad egentligen redan har fyllt kvoten med DVD:n It Might Get Loud (vilken för övrigt rekommenderas starkt till alla gitarrhjältar där ute).

Jag erkänner: jag föll till föga.

Men jag föll vackert. Och när väl det där vinylpaketet anländer om några månader så kommer jag att vara glad att jag valde bort SL-kort och andra triviala inköp (alla pratar ju om hur hälsosamt det är att promenera) till förmån för ytterligare en ”exklusiv” U2-release.

Vid närmare eftertanke är det nog lika bra att jag väntar med att uppdatera den där Excel-filen.

Marie
Stockholm 2010-03-30

Fler blogginlägg från u2.se-redaktionen här.