Hoppa till innehåll
Startsidan » Alla nyheter » Är ”Shadow” namnet på nästa singel?

Är ”Shadow” namnet på nästa singel?

Om cirka två månader är det biopremiär för den animerade långfilmen ”Sing 2”. U2 har en låt med i filmen som kan vara ute redan om ett par veckor.

Nu syns en ny affisch med karaktären Porsha som spelas av artisten Halsey. Porsha är en stor anhängare av Clay Calloway, och hoppas att få träffa lejonet (Bono) en vacker dag. Om man studerar affischen ser man att Porsha har flera vykort och anslag med Calloway i sin loge.

En ledtråd i skuggorna?

I bilden finns det titlar på album eller kanske turnéer. Våra vänner på u2songs.com har tidigare visat upp de flesta av dem. Däremot verkar det ha tillkommit en affisch för ett album med titeln ”Shadow”.

Utöver titeln ser vi Calloway sittandes med en akustisk gitarr i händerna. Man kan även uttyda ordet ”new” i den röda cirkeln. Undertill kan man med lite fantasi uttyda ”album”, ”Shadow”, ”single”, ”1998” och ”Calloway”.

Detalj från filmaffisch för ”Sing 2” med karaktären Porsha (Foto: Illumination Entertainment)

Möjliga kopplingar till U2

Filmen kommer från Universal, samma bolag som U2:s skivbolag Island Records tillhör. Frågan är om detta är en första antydan från dem, om namnet på den nya låten från U2?

Att man gömmer ett budskap som antyder ”nytt”, tillsammans med en titel (”Shadow”) och möjligtvis ordet ”singel” kan ju handla om klurig marknadsföring. Årtalet 1998 sticker dock ut från teorin. Vi vet inte exakt när filmen utspelar sig men Calloway säger i trailern att ”jag har inte ens hört någon av mina låtar på 15 år!”. Kanske är ”Shadow” den låten. Sen kan man föreställa sig att den akustiska gitarren anspelar på U2:s senaste utmaning att omarbeta sina låtar i nya arrangemang.

Till sist så påminner färgsättningen om utformningen för ”The Joshua Tree” med sin blandning av svart och guld.

De andra titlarna som syns, och har visats upp förut, är:”Calloway”, ”67 Road” och ”Face to Face”. I filmaffischen med Bonos karaktär finns även en tidskrift med reklam för ”On The Road Again”.

Förhoppningsvis vet vi mer om låtens namn, releasedatum och sound snart. Man läser mer om nästa U2 album på vår specialsida.

Källor: Twitter (via @singmovie) samt u2songs.com