U2.se:s guide till U2:s Sverige

Liksom för många andra stora band har Sverige varit viktigt för U2. De har sedan 1981 besökt Sverige för både konserter, videoinspelningar och intervjuer. Sedan ZooTV-turnén har minst en konsert spelats i Sverige under varje turné, både inomhus och utomhus. För att sammanfatta alla platser, händelser och konserter har vi gjort en guide. Kanske inte lika spännande som vår Irlands-guide men definitivt värd att läsa som svenskt U2-fan. För visst har här hänt saker, från inspelningen av New Years Day-videon 1982 i Sälen till konincidenten i Göteborg 1997, och mycket mer.

U2.se har nu glädjen att kunna presentera den uppdaterade versionen av guiden. I samma format som Irlands-guiden och med nya bilder, platser och färsk information. Inför Ullevi-konserten har vi sammanställt de flesta platser i Göteborg som kan vara av intresse. Den gamla guiden finns kvar i den ursprungliga versionen tills dess att den är uppdaterad.

Göteborg

Passa på att kolla in alla U2-relaterade platser i Göteborg när du är på besök! Förutom de klassiska turistattraktionerna som Liseberg, Paddan och Avenyn kan u2.se även rekommendera ett besök på bland annat Götabergsgatan, Eriksberg och Villa Viktor Rydberg. Många av platserna ligger dessutom i närheten av centrum.

Till guiden...

Nyttiga länkar för Göteborg:

Göteborgs stad
Göteborgs officiella besöks och stadsguide
Got Event - Ullevi, Scandinavium, Valhalla
Väderprognos
Liseberg
Västtrafik - resor med spårvagnar, båtar, bussar och tåg i Västra Götalandsregionen

Gamla guiden

Inom kort har vi uppdaterat hela guiden, men här finns den gamla att läsa så länge.

Gå till gamla guiden...

Dela på Facebook