till albumet No Line On The Horizon till diskografins startsida till diskografiindex  • (digital)


  • (7')

  • CD1
    (CDS)

  • CD2
    (CDS)

Get On Your Boots


Utgiven

2009-02-16

Skivbolag

Producenter

Brian Eno, & Daniel Lanois

Inspelad

Format

7'

Hör till

No Line On The Horizon

  1. Get On Your Boots
  2. No Line On The Horizon 2

Så tycker recensenten

”Get on your boots” är ett försök att skapa något annat, något som inte ligger i linje med de senaste två albumens episka och storslagna arenarock. Det är inte bara intressant, för U2 är det en absolut nödvändighet. Med jämna mellanrum behöver bandet som bekant ge sig ut på sådana här utflykter för att hålla gnistan och skaparlusten vid liv.

Dessvärre är resultatet något av en besvikelse, även om vi som är hängivna U2-fans är mästare på att hitta detaljer att älska. Själv omfamnar jag gladeligen det höga och medryckande tempot, den uppenbara spelglädjen, den tunga basgången och växlingarna mellan digitala och analoga trummor. Det låter som ”Vertigo” blandat med ”Fast cars”, kompletterat med ett stänk av ”Discotheque”.

Men det finns, som sagt, problem och de två största är avsaknaden av en kraftfull refräng och en text som inte kan beskrivas som något annat än banal. När Bono häver ur sig skämskudde-strofer som ”you free me from the dark dream, candy floss ice cream, all our kids are screaming, but the ghosts aren’t real” vrider jag mig i pinsamhetsplågor.

”Miami”-klass, helt enkelt.

Det är okej att misslyckas och vis av erfarenhet vet jag att U2 sällan skapar rakt igenom usla album. Och i det här fallet, med den klassiska producenttrion Eno, Lanois och Lillywhite i ryggen, är jag övertygad om att vi i slutändan får ett album med ett U2 som gör det bandet kan bäst: egensinnig och storslagen rock med bultande hjärta.

Det finns ingen anledning att tvivla.

Olov, 2009-01-25


Kuriosa

Andra singlar från samma album (eller kategori)