till diskografins startsida till diskografiindex

No Line On The Horizon


Utgiven

2009-03-02

Skivbolag

Universal-Island Records Ltd.

Producenter

Daniel Lanois, Brian Eno och Steve Lillywhite

Inspelad

Hanover Quay Studios i Dublin, Riad El Yacout i Fez, Platinum Sound Recording Studios i New York och Olympic Studios i London
 1. No Line On The Horizon
 2. Magnificent
 3. Moment of Surrender
 4. Unknown Caller
 5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
 6. Get On Your Boots
 7. Stand Up Comedy
 8. FEZ – Being Born
 9. White As Snow
 10. Breathe
 11. Cedars Of Lebanon

Så tycker recensenten

Förhandssnacket skvallrade om ett U2 som ansträngt sig för att ta ut svängarna, men av det märks inte mycket mer än den förvirrade förstasingeln ”Get On Your Boots” och det njutbara ljudexperimentet ”FEZ-Being Born”. I övrigt har vi att göra med ett band som väljer den breda och trygga vägen, ett val som i intensiva stadiumvältare som ”Magnificent” och ”Breathe” känns helt rätt. Sämre är det när bandet förlorar sig i överlastad produktion och slogantyngda texter, som i den insmickrande ”Unknown Caller” och den illasittande Led Zeppelin-kostymen ”Stand Up Comedy”. Allra starkast är ”Moment of Surrender”, en stillsam och tillbakahållen gospelballad där Bono svarar för en fenomenal sångprestation. No Line On the Horizon är varken ett magplask eller ett mästerverk, det är ett stabilt U2-album – fylld med atmosfärisk och storslagen arenarock utan några större överraskningar.
Standout tracks: ”No Line on the Horizon”, “Magnificent”, ”Moment of Surrender”.

Läs hela recensionen "Som förväntat - ett starkt album".


Kuriosa

Första gången Bono använde uttrycket No Line On The Horizon i skrift var i en intervju i samband med brittiska Q Magazine's 20 års jubileum, nummer 244 november 2006: The sea is the same colour as the sky/There's no line on the horizon/Infinity is a great place to start. En rad som på sätt och vis alltså gav en fingervisning åt vartåt det skulle bära.

Mer kuriosa: Vill du veta mer om albumet eller bara få dig ett gott skratt åt gamla rykten från inspelningen kan du se vad vi skrev då på No Line On The Horizon: fakta, rykten och spekulationer.

Tillhörande singlar

Get On Your Boots

Tillhörande videos