till diskografins startsida till diskografiindex

18 Singles


Utgiven

2006-11-23

Skivbolag

Island Records

Producenter

Inspelad

bla. Abbey Road Studios
 1. Beautiful Day 4:05
 2. I Still Haven't Found What I'm Looking For 4:38
 3. Pride (In the Name of Love) 3:49
 4. With or Without You 4:56
 5. Vertigo 3:10
 6. New Year's Day 4:18
 7. Mysterious Ways 4:02
 8. Stuck in a Moment You Can't Get Out Of 4:32
 9. Where the Streets Have No Name 4:47
 10. Sweetest Thing 3:01
 11. Sunday Bloody Sunday 4:40
 12. One 4:36
 13. Desire 3:00
 14. Walk On 4:29
 15. Elevation 3:49
 16. Sometimes You Can't Make it On Your Own 5:06
 17. The Saints Are Coming 3:22
 18. Window In The Skies 4:07
U2:s tredje samlings album dök upp som något av en överraskning för fansen runt om i världen. Albumet innehåller 16 låtar som tidigare givits ut som singlar samt två stycken nya låtar inspelade i anrika Abbey Road Studios i London, Window In The Skies och The Saints Are Coming.
Den senare spelades in tillsammans med Green Day och intäkterna från singeln gick till projektet Music Rising. Ett projekt där The Edge är en av intiativtagarna och som syftar till att hjälpa till att skaffa nya instrument till musiker som drabbades av orkanen Katerina i New Orleans.

Som helhet bjuder inte 18 Singles på några direkta överraskningar, utan är mer tänkt som ett sätt att erbjuda nya fans en möjlighet att köpa en U2-skiva innehållande deras största hits till idag.

Så tycker recensenten

Det är som det är med samlingar; sällan känner man sig riktigt nöjd med urvalet. Och det är som det är med samlingar som har tillkommit på andra grunder än de rent musikaliska. Det är tämligen svårt att göra sig kvitt känslan av att vi här har att göra med ett gnidet skivbolag som vill få ordning på årets sista kvartalsrapport.
Men U2 har goda avsikter, i alla fall om man ska tro Bono – som proklamerat att kvartetten vill ta greppet om den publik som upptäckt bandet i samband med den framgångsrika ”Vertigo”-singeln och de i USA sönderspelade iPod-kampanjerna. Som en sådan – en sammanfattning med tyngdpunkten vilande på bandets två senaste album – fyller den sin funktion och den rara Beatlesflörten ”Window in the Skies” har ju, till skillnad från det ofokuserade Green Day-samarbetet, charm och refräng så att det räcker och blir över. Men ”U218” är ingen nödvändig samling, det finns redan två och betydligt matigare best of-varianter på marknaden.

Nyproducerade låtar: ”Window in the Skies”, ”The Saints are Coming”.


Kuriosa

Tillhörande singlar

The Saints Are Coming
Window In The Skies

Tillhörande videos

18 Videos