till albumet All That You Can't Leave Behind till diskografins startsida till diskografiindex

Elevation 2001 - Live From Boston


Utgiven

2001-11-28

Skivbolag

Island Records

Producenter

Ned O´Hanlon

Inspelad


 1. Elevation
 2. Beautiful Day
 3. Until The End Of The World
 4. Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
 5. Kite
 6. Gone
 7. New York
 8. I Will Follow
 9. Sunday Bloody Sunday
 10. In A Little While
 11. Desire
 12. Stay (Faraway, So Close!)
 13. Bad
 14. Where The Streets Have No Name
 15. Bullet The Blue Sky
 16. With Or Without You
 17. The Fly
 18. Wake Up Dead Man
 19. Walk On
Boston är en av de städer i USA där U2 alltid haft ett starkt stöd av publiken. Kanske beror det på att det är en av de städer där det bor flest personer med irländskt ursprung. Kanhända var detta anledningen till att man valde att förlägga inspelningen av konsertvideon från Elevation tour just dit.

Konserten är regisserad av Hamish Hamilton som U2 handplockade efter att ha sett hans jobb med Brit Awards 2001. Hamish har sedan även regisserat Go Home-DVD:n från Slane Castle.

Även om konserten i fråga inte är omnämnd som en av de bästa under Elevation-turnén, så är detta en riktigt bra live-DVD. Förutom själva konserten så finns mycket roligt att titta på i extramaterialet och det hela är väldigt välproducerat.

Så tycker recensenten

Övergången från ”Bad” till ”Where the Streets Have No Name” är inte bara en bro mellan två av bandets mest älskade livenummer, det är också – den här och kvällen och på den här scenen – ett ögonblick fyllt av extra allt. Det innehåller allt det som gör U2 till en fenomenal liveakt; känslan, energin, publikkontakten och det atmosfäriska och engagerande musikaliska uttrycket. Där har ni höjdpunkten i en inspelning som bildmässigt håller absolut världsklass, men där konserten i sig lider av en sliten röst (Bonos), en fantasilös och kort låtlista och ett bitvis alltför klumpigt klippande mellan de två konserter där materialet är hämtat ifrån. Dessutom är ”One”, av okänd anledning, bortklippt. Synd på en spelning som aldrig riktigt hade förutsättningar att bli klassisk, men som ändå tillhör en av de bättre – inte minst när det gäller ljud och bild – som U2 och regissören Hamish Hamilton har skapat.

Standout tracks: ”I Will Follow”, ”Bad”, ”Where the Streets Have No Name”.


Kuriosa

Bonusspår (DVD2): Beautiful Day (Clarence Version), Elevation (Live From Miami), Stuck In A Moment You Can't Get Out Of (Eze Version) och diverse "behind the scenes"-material.