till albumet All That You Can't Leave Behind till diskografins startsida till diskografiindex

Go Home - Live From Slane Castle


Utgiven

2003-11-19

Skivbolag

Island Records

Producenter

Ned O'Hanlon

Inspelad

Slane Castle
 1. Beautiful Day
 2. Elevation
 3. Until The End Of The World
 4. New Year's Day
 5. Out Of Control
 6. Sunday Bloody Sunday
 7. Wake Up Dead Man
 8. Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
 9. Kite
 10. Angel Of Harlem
 11. Desire
 12. Staring At The Sun
 13. All I Want Is You
 14. Where The Streets Have No Name
 15. Pride (In The Name Of Love)
 16. Bullet The Blue Sky
 17. With Or Without You
 18. One
 19. Walk On
 20. Mysterious Ways
U2 Go Home är den första kommersiella konsertvideo som är filmad på U2:s hemmaplan i Dublin. Inspelningen gjordes på den andra konserten vid Slane Castle 2001-09-01. Till den första Slane-konserten såldes de 80 000 biljetterna slut på mindre än 20 minuter. En andra konsert var från början inte att tänka på, eftersom det bara tillåts en konsert per år i slottets park. Nu vet vi hur det blev med det. Under hösten-vintern 2002 sändes en kort version med åtta låtar (förutom i Italien där det visades nio) från konserten på flera TV-kanaler runt om i världen.

Efter att ha sett TV-utsändningarna blev suget väldigt stort hos fansen för att hela konserten skulle släppas på DVD. För att påverka Universal och U2 startades en namninsamling för att släppa showen på DVD och CD. I februari 2003 lämnades insamlingen in till Universal i Österrike, den bestod då av en 211 sidor lång pdf-fil med namnunderskrifter.

DVD:n har verkligen lyckats fånga kärnan av hur det var i Slane, så bra det nu går att göra en konsert rättvisa på DVD. Det är många klipp på publiken där man kan se hur hänförda och medryckta de är. Tre av låtarna är filmade i 360-graders vinkel så att tittaren själv kan välja var han vill titta.Så tycker recensenten

Hemmaplan och 80 000 extatiska fans, vad kan gå fel? Just det: ingenting. Och frånsett Bonos slitna röst, och ett och annat spelfel, är det här i sanning en av de bättre U2-dvd:er som getts ut. Orsaken är enkel; regissören Hamish Hamilton tar tillvara på atmosfären. Han låter oss se den vackra omgivningen, låter oss bli ett med publiken och han tillåter den att höras. Som bäst är denna homecoming fullständigt oemotståndlig; som när Bono eldar massorna i ”Out of Control” och pratar som om bandet spelar vid Slane Castle för allra första gången. Eller när han under ”New Year’s Day” virar in sig i en irländsk flagga och frågar sina landsmän – fylld av nationell stolthet efter fotbollslandslagets kvalvinst tidigare under dagen – ”maybe just once?”. Efter att ha begravt sin pappa bara en vecka innan den här inspelningen är Bonos ryggsäck fullpackad med känslor och han kan inte göra mycket annat än att plocka ut bagaget, bit för bit och till allmän beskådan. Det gör att ”Kite”, låten han skrev till sin pappa, står ut som en av höjdpunkterna, liksom konsertens näst sista låt: ”One”.

Standout tracks: ”Out of Control”, ”Kite”, ”One”


Kuriosa

Mysterious Ways (inspelad samma kväll som resten av låtarna) och The Unforgettable Fire Documentary följer med som bonusmaterial.