U2-låt i nya Spiderman-filmen?

Rykten har under den senaste tiden cirkulerat på diverse fan-sites att U2 ska göra en låt till en ny stor superhjältefilm. Dock har varken vilken film det rör sig om eller U2s definitiva medverkan kunnat bekräftas. En låt som kallas 'Sky Hawk' har nämnts i samband med filmen Sky Captain and the World of Tomorrow.

Amerikanska @u2 skriver, den 23 februari, att man nu fått veta att filmen i fråga är Spiderman 2. Man säger sig också kunna bekräfta att Bono träffade medlemmar av produktionsteamet kring filmen i New York City i mitten av oktober förra året. U2-sångaren fick se en råklippt version av filmen och var mycket entusiastisk.

@u2 hänvisar till flera rykten som alla pekar mot Spiderman 2, vilken har USA-premiär den 2 juli 2004. Vissa antyder dock att U2 inte velat binda sig för att bidra med någon låt ännu, utan att bandet vill fokusera på sitt nya album innan man lägger ner mer tid på filmmusik.

Källa: @u2

Både Bono och The Edge har under det senaste året varit inblandade i filmprojekt, Bono för Jim Sheridans långfilm In America och The Edge för den nya TV-serien The Batman. När det gäller bandet som helhet får man dock gå tillbaka till 2002, då U2 gjorde succé med 'The Hands That Built America' från Martin Scorseses Gangs of New York.

Vad gäller ryktet att bandet i första hand vill koncentrera sig på sitt nya album kan man bara hoppas att det stämmer. Dock finns möjligheten att man ändå väljer att bidra med en låt till Spiderman 2, men att detta då blir vad Bono kallat "tillbehör" - en färdig låt som inte skrivits specifikt för den filmen. Så använde man t.ex. 'Elevation' i Lara Croft: Tomb Raider 2000.

Se även artiklarna:
The Edge spelar nytt Batman-tema, 2004-02-15
Bono om filmmusik, 2004-02-04
Gammal U2-låt i ny film, 2004-01-14

2004-02-24 20:57
Uppdaterad: 2004-02-25 03:57

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us