Ny intervju med Bono i Uncut

Det är nu cirka två år sedan Bono gav en intervju i någon branschtidning, men i det nya numret av Uncut rättas detta till. Januarinumret innehåller nämligen två artiklar med Bono: den ena om U2:s nya album och den andra en diskussion mellan Bono och Karl Hyde från Underworld.

Bono definierar U2:s nya låtar som rå, gitarrdominerad rock'n'roll som går "upp till Nummer 11", det senare en hänvisning till rocksatiren Spinal Tap. I intervjun förklarar Bono också varför U2 valde att byta producent, beskriver bandets metod i inspelningsarbetet samt hyllar The Edges gitarrspel och dennes bidrag till de nya låtarna.

Även diskussionen med Karl Hyde innehåller en hel del information om Bonos inställning till musik. "Han [Brian Eno] var less på att vara cool - vilket var lika bra. Han gjorde oss medvetna om att det där att vara het, att vara passionerad, var så mycket mer irländskt. Men i slutändan handlar allt om kvalitén på konversationen du har med personen som lyssnar eller tittar på dig. Att bara uttrycka sig själv är till sist inte nog. Den där gamla låten med Madonna, Express Yourself - jag får alltid lust att fråga 'Uttryck vadå?'"

Bono talar också om hur man inte skapar bra sånger, nämligen genom att skriva på fyllan: "När jag får ur mig bra grejer kommer de inte ur en flaska. Jag har försökt att flyta med några baksmällor dagen efter och jag har skrivit några saker direkt vid mikrofonen på det sättet. Men väldigt få av dem innehåller sanningen. Lyckligtvis har jag aldrig listat ut hur man gör, annars kanske jag skulle göra det oftare."

U2interference publicerar utskrifter av bägge artiklarna: Born Lippy och Bono Talks New Album.

För er som inte känner till Spinal Tap-syftningen ovan har u2log ett klipp från filmen.

Källor: u2log, u2interference, @u2

2003-12-13 00:03
Uppdaterad: 2003-12-13 07:03

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us