U2 Go Home: svensk release, tralier & spoilers

(Ändrad: 8 nov 12:26) Nyheterna på U2-sajter runt om i världen handlar just nu förstås mycket om DVD:n U2 Go Home - Live from Slane Castle, som släpps i Storbritannien den 17 november. Det verkar dock som om vi här i Sverige får ge oss till tåls ytterligare ett par dagar.

Enligt uppgift från en skivbutik i Stockholm kommer de att få hem DVD:n den 19 november, viket bekräftas av Universal i Sverige som svenskt releasedatum. Detta är densamma som den i USA begränsade kartong-utgåvan. Den i plast förpackade (ser ut som ett vanligt CD-fodral) utgåvan kommer säljas i Europa men den som marknasförs blir den mer påkostade varianten.

Den schweiziska fansajten u2swisshome har genom Universal Music i Schweiz fått en treminuters trailer av DVD:n, som nu ligger ute på deras sida. För att se videoklippet krävs Macromedia Flash version 6. Du kan antingen gå in på U2swisshome eller direkt till videoklippet via den här länken: U2 Go Home trailer. Var beredd på att ljudet är ganska högt.

I Irland har redan ett halvtimmeslångt TV-program med material från DVD:n visats. Klipp med följande låtar ingick: Until The End Of The World, New Year's Day, Where The Streets Have No Name, Stuck In A Moment You Can't Get Out Of och One. Enligt amerikanska @u2 kommer samma program visas på amerikanska MTV2 (MTV2Europe har inte lagt ut någon information) den 18 november - samma dag som DVD:n släpps i USA.

Det verkar också som om live-versionen av Beautiful Day från Slane har gjorts om till en musikvideo. Den har visats i Storbritannien på The Music Factory, en digital TV-kanal som ägs av BBC.

@u2 rapporterar också att en av deras läsare har lyckats se hela DVD:n. Du som vill se den utan att ha en massa förhandsinformation bör sluta läsa nu. @u2:s läsare har följande kommentarer:

"Mysterious Ways är bonusspår och skiljer sig delvis filmiskt från resten av DVD:n. Den är nästan som en musikvideo med mycket slow motion-bilder, konstnärligt kameraarbete, suddiga bilder, etc."

"Det är en excellent DVD och jag föredrar den absolut framför Boston [Elevation 2001 - Live from Boston, ö.a.], då den ger en större livekänsla. Bonos röst är den bästa sedan Zoo TV och bandet är tajta (även om Edge missar lite vid slutet av Staring At The Sun, då Bono ger honom en stor kram innan All I Want Is You kör igång). Larry ler hela tiden /…/".

"Vad gäller ljudet kan man välja mellan PCM stereo Dolby 5.1 och OTS 5.1. Jag fick ingen möjlighet att leta efter påskägg etc. DVD-ROM:en har en U2-kalender och dagbok och också tre låtar i 360-graders spin cam: Elevation, Streets och Beautiful Day./…/."

Läs originalartikeln på @u2.

u2tour.de har lyckats få tag på ett recensionexemplar av den nya DVD:n och en ingående recension finns på deras sida inklusive en hel del bilder från både själva konserten och menyerna.


Källor: @u2, u2swisshome.

2003-11-07 12:39
Uppdaterad: 2003-11-07 19:39

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us