46664-singel ute till jul

Enligt Dave Stewart kommer projektet 46664 att ge ut sin första singel redan till jul, det framgår av en chat-konversation på projektets hemsida.

"Bono och jag jobbar på en låt som heter American Prayer", säger Stewart. Bono och Dave Stewart har skrivit och spelat in ett antal låtar, i samarbete med flera andra artister.

Dave Stewart säger att inspelningen av American Prayer till största delen redan är färdig. Medverkande är bland andra Beyonce och The Neptunes. Stewart ska nu själv avsluta arbetet med skivan i Los Angeles.

Anledningen till att man valt det amerikanska perspektivet är att American Prayer handlar om hur tanken med USA - som land och filosofi - var en bra idé, som verkar ha kommit bort.

På frågan om konserten i Kapstaden den 29 november kan ses som ett nytt Live Aid säger Stewart att han inte anser att de går att jämföra. Live Aid var en referenspunkt, ett otroligt försök av Bob Geldof att samla världen och rikta dess fokus mot en fruktansvärd situation.

"Bob ser det här som en virtuell Live Aid", berättar Stewart, "och han är väldigt entusiastisk över de globala aspekterna i den här kampanjen, som användningen av telefon och internet." Stewart säger att han tycker konserten är en väldigt bra idé, men att den egentligen bara fungerar som skyltfönstret som ska locka in folk i affären.

Stewart berättar hur han rest med Bono och organisationen DATA under det senaste året och hur fantastiskt han tycker det är att arbeta med U2-sångaren, som han kallar "en ohejdbar mänsklig generator."

Enligt Stewart är Bono fullkomligt medveten om orättvisorna i världen och har större kunskap än de flesta när det gäller politik och läkemedelsindustri. Dessutom vet han hur han ska arbeta för att nå resultat. Stewart beskriver sig själv mer som en idémänniska. "Jag är som en sergeant i Bonos armé!" säger han.

Läs hela chat-konversationen på hemsidan 46664. Gå in under Latest / News / Dave Stewart webchat full transcript

Se även artikeln Ny låt och konsert med Bono från 2003-10-21.

2003-11-01 16:04
Uppdaterad: 2003-11-01 23:04

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us