Bono, Edge och nya Wenders-filmen

Som vi tidigare rapporterat har Bono och The Edge skrivit ledmotivet till den tyske filmskaparen Wim Wenders nya film Don't Come Knocking. Nu bekräftas att de två U2-medlemmarna även medverkar på inspelningen av låten.

Föga förvånande är det Edge som står för gitarrspelet medan Bono sjunger duett med Andrea Corr. Låten är producerad av Garret 'Jacknife' Lee, som även var inblandad i produktionen av U2:s senaste album How To Dismantle An Atomic Bomb, och spelades in på ett hotell i Amsterdam i juni, mitt under bandets pågående Vertigo//2005-turné och bara en månad innan filmens premiär.

Enligt Wenders hade Bono och Edge sedan länge planerat att skriva titelspåret för filmens soundtrack, men det tajta schemat i samband med turnén höll på att göra detta omöjligt.

"Deadline bara kom närmare och närmare," berättar Wenders. "När vi var tvungna att börja göra kopior skulle det vara för sent. Jag försökte hålla datumet så länge som möjligt och gav inte upp hoppet att det skulle ordna sig i sista minuten. Och det gjorde det! Bokstavligen i sista minuten så levererade de låten!"

Enligt Wenders var den väl värd att vänta på:
"Jag fick gåshud första gången jag hörde den och såg den med bild till. Texten är hjärtknipande och duetten mellan Bono och Andrea Corr är fantastisk... jag kan knappt vänta att få visa detta för alla!"

Filmen hade premiär i Tyskland för ett par veckor sedan och kommer att lanseras världen över om några månader. U2:s officiella sida U2.com har dock lovat att fansen snart kommer att kunna lyssna på låten hos dem.

Källa: U2.com.
Mer om Don't Come Knocking finns att läsa på filmens hemsida.

2005-09-14 14:37
Uppdaterad: 2005-09-14 21:43

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us