Vertigo tour-DVD i november

Bono live, Chicago 2005-05-07 (klicka på bilden för att se den i större format)Turnévideon från U2//Vertigo//2005 verkar nu vara aktuell för utgivning redan i november 2005.

Danska Unviersal har "U2 Vertigo Tour 2005 DVD" listad i sin releaseplan, för utgivning i vecka 47 (21 - 27 november) och i Österrike beräknas den komma ut redan den 11 november. Intresset för U2 är enormt just nu och skivbolagen brukar vara angelägna att få ut stora releaser inför den vinstbringande julhandeln.

Den välinformerade tyska fansidan u2tour.de uppger idag att de fått bekräftat från Universal att turnévideon kommer att ges ut i Österrike den 11 november, i två format: singel- och dubbel-DVD.

Larry Mullen Jr. live, Chicago 2005-05-07 (klicka på bilden för att se den i större format) Innehåll är ännu obekräftat, men allt mer pekar på att det är frågan om en inspelning från Chicago i våras som kommer att ges ut. Den uppgiften har också en av u2.se:s forummedlemmar fått från en kontakt på svenska Universal, som angett datum för utgivningen till den 14 november, vilket för Sveriges del innebär den 16 november.

Tidigare har bandet själva bekräftat att en turnévideo är aktuell för utgivning och en TV-special med titeln U2 Live from Chicago kommer att sändas i Tyskland i november. Vi hoppas givetvis att även SVT köper in och visar denna.

Intressant nog innehåller den releaseplan som u2tour.de tagit del av även en utgivning om 3 CD med titeln U2 a Chronicle, som släpps den 7 oktober i Österrike. Vad denna innehåller är dock inte känt, men u2tour.de hälsar att de jobbar på att få fram information.

Vi vill påpeka att inget än så länge bekräftats från officiellt håll gällande turnévideons utgivningsdatum eller innehåll.

The Edge live, Chicago 2005-05-09 (klicka på bilden för att se den i större format) Uppdatering:
U2tour.de låter hälsa att Universal Tyskland informerat dem att det som släpps på DVD i november är konserten i Chicago 2005-05-09. Dubbel-DVD:n kommer också att innehålla "en dokumentär" - ytterligare information saknas än så länge.

Vad gäller U2 a Chronicle så är all tillgänglig information just nu att den kommer att innehålla en box med 3 st CD från U2:s "back catalogue."

Källor: Universal.dk, u2tour.de.

Tack till vår forummedlem KrayC för tipset! Tack även till Didi på u2tour.de och till vår forummedlem Peterrrr för information!

2005-09-09 09:00
Uppdaterad: 2005-09-09 21:17

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us